Jong Vitesse geflatteerd onderuit in Groningen

Jong Vitesse heeft maandagavond het laatste competitieduel voor de winterstop verloren.
In Groningen verloor de ploeg van trainer John Lammers met 5-1 (2-1).

Jong Vitesse kwam met de A-selectie-spelers Lewis Baker, Danilo Pantic, Milot Rashica, Abiola Dauda, Isaiah Brown en Rochdi Achenteh aan de aftrap.

Vitesse was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. De Armhemmers kwamen ongelukkig op achterstand via Bijl. Lewis Baker maakte de gelijkmaker uit een prachtige vrije trap.

De Arnhemse beloften hadden veruit het beste van het spel, maar Oldenburger scoorde vlak voor rust uit een spaarzame kans van Jong FC Groningen de 2-1.

Na rust opende Vitesse sterk, maar na de 3-1 van Jaspers verloren de Arnhemmers in de slotfase het geloof en de controle. Jong FC Groningen liep snel via treffers van Oldenburger en De Vos uit tot 5-1. Een score die geen juiste afspiegeling van de wedstrijdverhouding was.

Jong Vitesse zakt na de zesde plek op de ranglijst met 5 punten achterstand op koploper Jong Sparta.