27 januari 2020 In de media

Vitesse O21 speelt gelijk in Emmen

Vitesse O21 heeft het eerste competitieduel in de reservecompetitie poule B met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. In Drenthe maakte Lars Ten Teije de openingstreffer en Freddy Quispel zette de eindstand op het bord.
Voor de winterstop ontmoetten Jong FC Emmen en Vitesse O21 elkaar ook al, toen ook in Emmen. Op maandag 23 september werd het 2-4 voor de geel-zwarten, door doelpunten van Thomas Buitink, Roy Kuijpers, Lars ten Teije en Younes Zakir.

In deze editie vielen er dus minder doelpunten. Aan de Oude Meerdijk stond bij rust zelfs nog de brilstand op het bord. Vitesse O21 kwam via Yassin Oukili bijna op voorsprong in de eerste helft, maar de middenvelder zag zijn schot op de paal belanden. Tien minuten na de onderbreking was het wel raak, toen Ten Teije de bal langs Jong FC Emmen-goalie Stefan van der Lei schoot.

Na 66 minuten stond de wedstrijd op zijn kop toen Bilal Bayazit hands maakte buiten het zestienmetergebied. De doelman van Vitesse O21 kreeg door die actie een directe rode kaart. Vitesse O21, voor de rode kaart van Bayazit de bovenliggende partij, moest overleven. Toch werd het al snel gelijk via een benutte vrije trap van Quispel. De thuisploeg kreeg daarna nog voldoende kansen, maar het bleef bij 1-1.

Volgende week maandag 3 februari (18.30 uur) speelt Vitesse O21 de eerste thuiswedstrijd. Dan komt Jong Fortuna Sittard op bezoek op Papendal.