18 januari 2020 In de media

Sturing houdt mooie traditie in stand bij terugkeer op bank

Vitesse heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een sterke thuisserie van Fortuna Sittard. Edward Sturing kende zo opnieuw een goede start van een trainersavontuur bij de Arnhemmers.
Clubicoon Sturing nam eind december het stokje over van interim-coach Joseph Oosting, die na het opstappen van Leonid Slutsky vier wedstrijden (drie in de competitie) als eindverantwoordelijke voor de groep had gestaan. Vitesse won drie van die vier duels en speelde gelijk tegen Feyenoord. Zo werd een bewogen eerste halfjaar toch nog goed afgesloten.

Met Sturing op de bank was zaterdag ook de start van het tweede halfjaar prima. Op bezoek bij Fortuna, dat zijn laatste vijf thuiswedstrijden voor zaterdag won, kwamen de Arnhemmers door een keepersfout van Alexei Koselev op voorsprong. De doelman van Fortuna zat helemaal mis bij een op het oog ongevaarlijke vrije trap van Oussama Tannane. Tim Matavz zorgde een klein kwartier later voor de 0-2 ruststand.

Na een dieptepass van Bryan Linssen maakte Matavz twintig minuten in de tweede helft ook de 0-3 en dat bleek de beslissing in de wedstrijd te zijn. Amadou Ciss deed met een rake kopbal nog wel wat terug namens de thuisploeg, maar zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen bleek niet het begin van een Limburgse comeback te zijn.

Sturing bleef zo opnieuw ongeslagen in zijn eerste wedstrijd na zijn aanstelling als trainer van Vitesse. In de vier eerdere wedstrijden waarmee hij een periode als hoofdtrainer van zijn geliefde club begon verloor hij ook al niet. Volgende week speelt Vitesse thuis tegen FC Emmen; Fortuna (dat maar één van de dertien Eredivisie-thuisduels met Vitesse won) gaat dan op bezoek bij Sparta Rotterdam.