24 november 2019 In de media

Nieuwe mokerslag voor ondermaats Vitesse in Rotterdam

Vitesse is door Sparta nog dieper in de zorgen gedrukt. Op het fraaie Kasteel in Spangen verloor het zwalkende Vitesse met 1-0. Het is de vierde deceptie op rij.
De sportieve crisis is serieus en neemt steeds grotere vormen aan nu Vitesse ook onderuit is gegaan bij promovendus Sparta. De kwakkelende ploeg van Sloetskiy, met Honda in een centrale rol op het middenveld, begon dominant en probeerde Sparta onder druk te krijgen. Dat lukte en Buitink kreeg de eerste grote kans. Na goed werk van Clark schoot de Nijkerker uit de draai op de paal.

Daar had Vitesse dus pech. Sparta was wakker en nam langzaam het initiatief over. Vitesse zakte in een rap tempo weg, ging achteruit lopen en werd slordig. Na een half uur opende de ploeg van Fraser de score. Na een korte corner legde Smeets de bal op het hoofd van Mattheij die raak knikte. Obispo wilde de bal nog weghalen in de verre hoek, maar tastte mis.

Sparta controleerde nu het duel en Vitesse bakte er helemaal niets meer van. Het dolende elftal van Sloetskiy liep inspiratieloos over het veld en legde nauwelijks nog een fatsoenlijke aanval op de mat. Sparta kreeg meer mogelijkheden, maar Vitesse haalde de rust met een nipte achterstand (1-0).

Meer passie en agressie
In de tweede helft toonde Vitesse ruim twintig minuten een ander gezicht. De Arnhemmers joegen op de gelijkmaker met meer passie en agressie. Bazoer vond de uitblinkende doelman Harusj op zijn weg en Matavz zag de goalie van Sparta een krachtige kopbal over het doel ranselen. Ook de onzichtbare en niet wedstrijdfitte Honda kon zich niet onderscheiden.

De Japanner kreeg nog wel een grote kans, maar liet die liggen. Vervolgens werd Sparta weer wat sterker en golfde het spel in de boeiende tweede helft wat meer op en neer. In de slotfase, nadat Sparta een aantal kansen om zeep had geholpen, velde Smeets uiteindelijk het vonnis over Vitesse. De middenvelder joeg de bal achter Pasveer en dompele Vitesse opnieuw in rouw.