26 januari 2020 In de media

Oerdegelijke Linssen kan verdubbeling Emmen in uitduels niet voorkomen

FC Emmen heeft op bezoek bij Vitesse het puntentotaal in uitduels verdubbeld door met 1-1 gelijk te spelen. Bryan Linssen zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar een zwak Vitesse kreeg na een rits kansen van Emmen na rust de deksel op de neus.
Emmen was naar Arnhem afgereisd in de wetenschap dat dit seizoen in uitduels pas één punt was gehaald en slechts vier keer gescoord. De beginfase van het lunchduel paste in die reeks, want Vitesse drong al in de beginfase aan. Na een grote kans voor Riechedly Bazoer was het woord aan Bryan Linssen. De bedrijvige aanvaller zette op zeer fraaie wijze de 1-0 op het scorebord. Doordat Glenn Bijl de bal miste, kon Linssen aannemen en met een sublieme boogbal de score openen.

Met die treffer toonde Linssen nog maar eens hoe belangrijk hij voor Vitesse is. Het was zijn twaalfde treffer, bovendien het derde seizoen op rij waarin hij tot twaalf goals of meer kwam in de Eredivisie. Zodoende speelde de aanvaller zich dus nog nadrukkelijker in de kijker, hij is in de zomer immers transfervrij.

Even dacht Vitesse voor rust op 2-0 te komen, maar de treffer van Tim Matavz werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Verder was in de eerste helft een wissel nog noemenswaardig. Nikolai Laursen werd tien minuten, zonder geblesseerd te zijn, naar de kant gehaald door Emmen-coach Dick Lukkien. Een tactisch besluit lag eraan ten grondslag, want spits Jafar Arias kwam er voor hem in.

Diezelfde Arias leidde met een enorme knal tegen de paal een serie kansen voor een herboren Emmen in. Keer op keer ontsnapte Vitesse ook. Marko Kolar schoot naast, Lorenzo Burnet trof geen doel toen hij in kansrijke positie kon koppen en Michael de Leeuw raakte de paal. Al die waarschuwingsschoten ten spijt, in de 58ste minuut was het toch 1-1. Vitesse-goalie Remko Pasveer stopte de knal van Kolar nog, maar was bij de rebound van De Leeuw kansloos. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR zag op de beelden dat dat ten onrechte was. Het feestje voor Emmen kwam er alsnog.

Na de gelijkmaker probeerde Vitesse het nog wel en rook Armando Obispo nog aan een treffer, gescoord werd er evenwel niet meer. Zodoende verloor Emmen uit eens niet. Voor Vitesse zijn de druiven zuur, de formatie van coach Edward Sturing laat na PSV te passeren op de ranglijst.