26 januari 2020 In de media

Vitesse struikelt over Emmen in eerste thuiswedstrijd van 2020

Vitesse heeft zondagmiddag niet kunnen overtuigen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Tegen de Drenten werd het maar liefst 1-1. Hoewel Vitesse deze wedstrijd hoort te winnen, wordt er wel weer een wedstrijd toegevoegd aan de ongeslagen reeks: die staat inmiddels op zeven officiële wedstrijden.
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de, bij de flatbrand, omgekomen vader en zoon. Er hingen ook meerdere spandoeken in het stadion.

Mooie goal Linssen
Vitesse begon daarna sterk aan het duel en kreeg via Linssen twee goede mogelijkheden en Bazoer kreeg een niet te missen kans. Daardoor bleef het toch nog vrij lang 0-0. Uiteindelijk was het Bryan Linssen die met een mooie lob voor de 1-0 zorgde in GelreDome. Daarna viel de wedstrijd iets meer stil, maar de Arnhemmers kwamen niet in de problemen.

Sterker Emmen
Na de rust leek Vitesse in slaap gesukkeld te zijn. Emmen kreeg binnen tien minuten drie enorme kansen, waarvan twee ballen op de paal gingen. Zo lieten de Drenten de Arnhemmers ontsnappen.
Maar dat duurde niet lang. Binnen het kwartier had Emmen de gelijkmaker wel. Michael de Leeuw kopte raak. Het leek op buitenspel, maar na ingreep van de VAR ging de goal alsnog door.

Die tweede helft was voor Vitesse hard ploegen. De Arnhemmers zochten continu de aanval, maar elke mogelijkheid strandde voordat het een kans kon worden. Daardoor bleven beide ploegen steken op 1-1, wat voor Vitesse een matig resultaat is.