5 september 2020 In de media

Vitesse speelt onnodig gelijk tegen SV Darmstadt 98

Voor het oog van ongeveer 1600 toeschouwers speelde Vitesse zaterdag haar laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie.

Tegen het Duitse SV Darmstadt 98 werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Vitesse kon niet in de sterkste opstelling beginnen door interlandvoetbal en blessures. Zo zaten Oussama Darfalou, Sondre Tronstad en Max Clark als toeschouwers op de tribune. Trainer Thomas Letsch had ook al aangegeven daarom te willen experimenteren vandaag. En dat zorgde voor een onwennig begin van de wedstrijd. Vitesse begon niet goed en de Arnhemmers hadden het moeilijk met de druk van de tegenstander.

Maar na iets meer dan een kwartier kwam Vitesse toch op voorsprong, door een bevlieging van Oussama Tannane. De middenvelder pikte de bal halverwege de helft van de tegenstander op, ging aan de wandel, kapte en draaide wat en schoot vervolgens in de verre hoek raak.

Daarna werd het spel van Vitesse iets beter en was Roy Beerens zelfs dichtbij de 2-0. Maar zijn schot werd uiteindelijk door de Duitse doelman Marcel Schuhen over getikt. Vlak voor rust ontsnapte Vitesse zelf aan de 1-1 toen Thomas Buitink een bal te kort terugspeelde op Remko Pasveer. Toen de doelman de situatie onder controle leek te hebben, maakte hij het zelf nog even spannend. Uiteindelijk liep het voor de Arnhemse ploeg goed af.

Na rust kwamen de talenten Patrick Vroegh en Daan Huisman in de ploeg. Maar zij konden er niet voor zorgen dat Vitesse doorstootte naar een grotere score. Al was Jacob Rasmussen nog dichtbij een tweede treffer, maar zijn gevaarlijke kopbal werd uiteindelijk simpel gepakt door de duitse doelman. Ook een goede individuele actie van Tannane werd gepakt door diezelfde doelman.

Penalty

Uiteindelijk kwam Hilary Gong na vele blessures en na geveld te zijn door het coronavirus weer eens in actie voor Vitesse. Dat deed de aanwezige supporters deugd.

Maar even later baalden diezelfde supporters toen Maximilian Wittek een penalty veroorzaakte. Die werd keurig binnen geschoten door Tobias Kempe: 1-1.

Toch winst?

Vitesse leek de wedstrijd uiteindelijk te winnen toen een hoekschop voor de voeten van de Deen Jacob Rasmussen kwam. Hij tikte van dichtbij de 2-1 binnen. Maar winst werd het niet. Binnen de kortste keren maakte Patric Pfeiffer met een goed schot alsnog de 2-2. Daardoor sloot Vitesse de oefencampagne af met weer een gelijkspel. Volgende week zondag begint de competitie voor de Arnhemmers uit bij RKC Waalwijk.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Manhoef (Leeflang, 81.), Bazoer, Rasmussen, Hajek, Wittek; Bruns, Cornelisse (Huisman, 46.), Tannane; Beerens (Vroegh, 46.) en Buitink.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV - Vitesse