1 februari 2020 In de media

Vitesse speelt doelpuntloos gelijk in Den Haag

Vitesse heeft het uitduel tegen ADO Den Haag met 0-0 gelijkgespeeld. In het Cars Jeans Stadion stopte Remko Pasveer in de tweede helft een strafschop van Tomas Necid. Een kwartier voor tijd maakte Sondre Tronstad zijn officiële debuut voor Vitesse, toen hij inviel voor Navarone Foor.
Op de dag dat ADO Den Haag haar 115de verjaardag vierde, trokken de mannen van hoofdtrainer Edward Sturing richting de Hofstad. Tim Matavz bleef vanwege ziekte achter in Arnhem, waardoor Thomas Buitink aan de aftrap verscheen.

In de eerste helft werden slechts enkele grote kansen genoteerd. Bryan Linssen leek na een kwartier spelen nog het dichtst bij een treffer. De aanvoerder verlengde een vrije trap van Oussama Tannane, maar zijn poging scheerde net over het doel. Na ruim een half uur spelen stichtte Riechedly Bazoer gevaar, maar zijn snoeiharde afstandsschot raakte de buitenkant van de paal. In de 37ste minuut controleerde doelman Pasveer een lange bal op prachtige wijze, maar nog in diezelfde actie verspeelde hij de bal. Necid probeerde middels een afstandsschot te profiteren, maar Pasveer kon de bal met zijn vingertoppen tot corner verwerken.

Ook na rust vertolkte Pasveer een hoofdrol. Arbiter Joey Kooij had namelijk, nadat de VAR geraadpleegd was, een penalty geconstateerd omdat Danilho Doekhi ADO Den Haag-speler Aaron Meijers over het hoofd had gezien. Necid nam de strafschop, maar Pasveer bracht redding en ook de rebound was voor de goalie. Enkele minuten later hield Pasveer wederom zijn doel op wonderbaarlijke wijze schoon. Nu gebeurde dat na pogingen van Lex Immers en Necid.

Twintig minuten voor tijd leek de thuisploeg op voorsprong te komen, toen de net ingevallen Michiel Kramer de bal binnen werkte, maar de spits stond buitenspel. Nadat Tronstad inviel en hij daarmee zijn officiële debuut maakte voor de Arnhemmers, kwam Vitesse nog dichtbij via Tannane, maar zijn afstandsschot ging naast het doel van ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans. Daardoor bleef het bij 0-0 tussen ADO Den Haag en Vitesse.

Vitesse speelt volgende week zaterdag opnieuw een uitwedstrijd. Dan neemt de ploeg het op tegen FC Groningen. De wedstrijd in het Hoge Noorden begint om 18.30 uur. Kaarten voor deze wedstrijd koop je via VITESSE.NL/TICKETS.