26 januari 2020 In de media

Vitesse en FC Emmen delen de punten: 1-1

Vitesse heeft in het eerste thuisduel van 2020 met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Bryan Linssen opende met een fraaie goal de score, maar de bezoekers kwamen in de tweede helft sterk terug en maakten via Michael de Leeuw de gelijkmaker.
Bij Vitesse keerde Navarone Foor terug in het basiselftal, nadat hij in het bekerduel met Heracles Almelo (0-2) nog aan de kant moest blijven met een schouderblessure. Patrick Vroegh zat door de terugkeer van Foor op de reservebank. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van het flatdrama bij het Gelderseplein, greep Vitesse vanaf de aftrap direct het initiatief. Dat leidde tot drie mogelijkheden voor de Arnhemmers. Linssen schoot twee keer op het doel van FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp en Max Clark mikte over uit een rebound. De grootste kans in de openingsfase was echter voor Riechedly Bazoer, die de bal plots voor zijn voeten kreeg. De middenvelder stond ineens oog in oog met Telgenkamp, maar Bazoer schoot naast.

Na 19 minuten was het wel raak voor Vitesse. Met een afgemeten pass bereikte Foor de vrijstaande Linssen, die handig zijn lichaam gebruikte en de bal prachtig over Telgenkamp heen lobde: 1-0. Daarmee maakte Linssen alweer zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen. Een evenaring van het aantal competitietreffers dat de aanvoerder in de vorige jaargang maakte. Linssen is tevens de enige speler met minimaal twaalf goals in drie opeenvolgende seizoenen in de Eredivisie.

Waar Vitesse domineerde in de eerste helft, lag het initiatief in een groot deel van het tweede bedrijf bij FC Emmen. Het spelbeeld veranderde sowieso tien minuten voor rust al, toen FC Emmen-trainer Dick Lukkien ervoor koos om met Jafar Arias, die in de ploeg kwam voor Nikolai Laursen, een balvaste spits in te brengen. Diezelfde Arias was vrijwel direct na de onderbreking dichtbij de gelijkmaker, maar zijn harde schot eindigde op de buitenkant van de paal. De druk van de bezoekers hield aan, met een kopbal van Burnet die maar ternauwernood van de lijn werd gehaald. Niet veel later was het wel raak: De Leeuw kopte binnen uit de rebound, maar werd in eerste instantie buitenspel gegeven door scheidsrechter Nagtegaal. Na tussenkomst van de VAR werd de treffer alsnog goedgekeurd: 1-1.

Hoewel FC Emmen domineerde in de tweede helft, waren er ook zeker mogelijkheden voor Vitesse. Zo kon Linssen net niet op het doel van Telgenkamp koppen na tussenkomst van Araujo en mikte Armando Obispo met een kopbal net over na een corner van Oussama Tannane. In de slotfase kwamen de bezoekers er sporadisch uit en leek Vitesse weer beter in de wedstrijd te komen, maar hele grote kansen werden er niet meer gecreëerd, waardoor het net zoals vorig seizoen in GelreDome bij 1-1 bleef tussen Vitesse en FC Emmen.

Volgende week zaterdag 1 februari (18.30 uur) speelt Vitesse een uitduel vs ADO Den Haag. Op zondag 16 februari (12.15 uur) is GelreDome weer het decor voor een thuiswedstrijd van de Arnhemmers. Dan komt Vitesse in actie vs sc Heerenveen. Kaarten voor de komende twee duels bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS. Het is ook mogelijk om je halve seizoenkaart óf Vitesse Abonnement te bestellen via GEELSWERT.NL