22 januari 2020 In de media

Vitesse bereikt kwartfinale TOTO KNVB beker

Vitesse heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij Heracles Almelo werd er met 0-2 gewonnen. Oussama Tannane en Tim Matavz maakten de doelpunten voor de Arnhemmers.
Hoofdtrainer Edward Sturing moest in zijn basisopstelling noodgedwongen één wijziging doorvoeren ten opzichte van het duel met Fortuna Sittard. Navarone Foor ontbrak in de wedstrijdselectie vanwege een schouderblessure en werd vervangen door Patrick Vroegh.

In het Erve Asito zorgde Vitesse voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Riechedly Bazoer kreeg de bal bij Tannane en hij zag zijn schot in het zijnet belanden. Na elf minuten scoorde Tannane wel. De oud-Heraclied deed dat op een identieke wijze als tegen Fortuna Sittard. Vanaf de rechterkant van het veld draaide hij een vrije trap richting de verre hoek, waarop Heracles-goalie Michael Brouwer zich verkeek: 0-1.

Na de vroege openingstreffer controleerde Vitesse het duel. Heracles werd zelden gevaarlijk, al kwam het er via Mauro Junior en Mohammed Osman wel twee keer uit. Mauro Junior zag zijn schot geblokt worden en de poging van oud-Vitessenaar Osman ging ver naast. Daar bleef het bij in het eerste bedrijf, waarin de kansen aan beide kanten zeer schaars waren.

In de rust wisselde de thuisploeg aanvallend. Osman en Teun Bijleveld werden vervangen door twee snelle buitenspelers: Jeremy Cijntje en Silvester van der Water. De intenties van de thuisploeg werden direct duidelijk, want Pasveer moest al na één minuut spelen in de tweede helft een redding verrichten. Even later kon de Vitesse-goalie de bal vangen, nadat deze in de kluts was blijven hangen. Vitesse werd achteruit gedrongen door Heracles, maar Pasveer hield zijn ploeg met goed keeperswerk op de been.

Even later was de eerste mogelijkheid voor Vitesse, net als in de eerste helft, direct raak. Tannane zette een goede actie op aan de rechterkant, vond Matavz en de Sloveense spits stiftte de bal over Brouwer heen: 0-2. Niet veel later maakte Matavz bijna zijn tweede goal van de avond. Uit een voorzet van Clark kopte hij echter net naast. In het resterende deel van de wedstrijd kwam Vitesse niet meer in de problemen, waardoor Vitesse zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Omdat de KNVB de route richting de finale al heeft bepaald, speelt Vitesse in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen Ajax en SV Spakenburg.

Aanstaande zondag 26 januari (12.15 uur) speelt Vitesse in de Eredivisie vs FC Emmen. Kaarten voor deze wedstrijd bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets. Tickets tegen FC Emmen zijn verkrijgbaar vanaf €17,- (jeugd t/m 16 jaar € 4,75). Voor hetzelfde bedrag per maand heb je al het Vitesse Abonnement. Het Vitesse Abonnement is verkrijgbaar vanaf €15,- (jeugd t/m 16 vanaf €5,-).  Met het Abonnement bezoek je alle thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome inclusief TOTO KNVB Beker en de play-offs wedstrijden. Ook is de reguliere halve seizoenkaart vanaf nu te koop. De halve seizoenkaart is verkrijgbaar vanaf €80,- (jeugd t/m 16 jaar €23,75).