26 juli 2020 In de media

Openda helpt Vitesse aan ruime winst tegen Volendam

Vitesse heeft zondagmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 0-3 gewonnen.
In het oerhollands ogende Westwoud scoorden Oussama Darfalou, Daan Huisman, Burns en de uitblinkende Lois Openda (2x).Vitesse leek in bijna de sterkste opstelling te starten. Het lijkt er ook op dat de Arnhemmers in een 4-4-2 opstelling gaan spelen dit seizoen. Maar dat leverde nog weinig spektakel op. Darfalou scoorde al wel vroeg nadat hij werd neergehaald in het strafschopgebied. De Algerijn miste vorige week tegen Jong FC Utrecht nog een penalty, maar nu scoorde hij wel: 0-1.

Daarna werd Volendam sterker en kwam Vitesse er nog amper uit. Maar de Arnhemmers hielden wel stand tot aan de rust.

Openda-show

Na de rust bouwde Vitesse de voorsprong meteen uit. Openda liet van zich horen. Eerst gaf hij een assist op de jarige Daan Huisman, die voor de 0-2 tekende. Nog geen twee minuten later volleerde hij zelf de 0-3 raak achter de doelman uit een hoekschop van Bruns.

En daarna besloot de jonge Belg dat het nog niet afgelopen was met zijn goede optreden. Hij tikte zelf van dichtbij de 0-4 binnen en gaf ook een assist op de 0-5 van Thomas Bruns. Dat was ook de laatste goal in deze wedstrijd, al had Manhoef ook nog kunnen scoren, maar zijn schot belandde op de paal.

Opstelling eerste helft: Houwen, Dasa, Doekkhi, Cornelisse (33. Leeflang), Clark, Bero, Bazoer, Tronstad, Tannane, Buitink en Darfalou.

Opstelling tweede helft: Houwen, Musaba, Doekhi (C), Leeflang, Manhoef, Vroegh, Bruns, Huisman, Beerens, Openda, Delaveris