26 juli 2020 In de media

Nieuw systeem bevalt Vitesse-trainer Letsch wel

Vitesse-trainer Thomas Letsch was zondagmiddag tevreden over zijn nieuwe idee van spelen bij Vitesse.
Hij speelde 4-4-2 met een ruit en dat beviel hem wel in de 0-5 overwinning tegen FC Volendam in Westwoud.

"Het was belangrijk om ten opzichte van de vorige oefenwedstrijd (3-3 tegen Jong FC Utrecht, red.) een nieuwe stap te zetten. Dat deden we. We hebben de nul gehouden en vijf goals gemaakt. De eerste helft was misschien niet goed, maar wel heel intensief. In de tweede helft was het oké en startten we uitstekend."

En dat deed Vitesse dus in een 4-4-2 systeem. Met een nummer '6' en een nummer '10'. Tannane speelde aanvallend, Tronstad verdedigend. "We hebben daar een hele week op getraind. En dat wilde ik goed terugzien. Daarnaast hebben we ook veel over counterpressing gesproken, dat ging goed."

'Tannane is een speciale speler'

In dit systeem ziet Letsch een belangrijke rol voor Oussama Tannane. "Hij is een hele speciale speler. Hij heeft veel aanvallende kwaliteiten. Je kunt hem alleen niet vertellen wat hij moet doen, je moet hem een beetje vrijheid geven. Maar ook weer niet teveel.

Als hij achter twee spitsen speelt en er is ruimte, dan zie je dat hij echt heel veel kwaliteit heeft. We gaan zien of dit de komende weken blijft bevallen."

Bestätigt: Austria Wien trennt sich von Trainer Letsch | Transfermarkt
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: