12 februari 2020 In de media

Linssen hekelt Team-Nijhuis: ‘Is dat geen penalty jongens?’

Bryan Linssen meent dat Vitesse in het bekerduel met Ajax minimaal één penalty had moeten krijgen. De aanvaller van de Arnhemmers baalde na de 0-3 nederlaag van de arbitrage.
In de eerste helft wilde Linssen bij een corner koppen, maar maakte Ajacied Lisandro Martínez dat met het nodige fysieke geweld onmogelijk. 'Ze zeuren altijd dat je elkaar niet mag vastpakken, maar hij heeft me hier gewoon met twee handen vast', zo begeleidde de Vitesse-captain de beelden bij FOX Sports. 'Is dit dan geen penalty jongens? Wij hebben ze voor minder tegen gekregen…'

Na rust was hetzelfde duo opnieuw betrokken bij een dergelijke situatie. Hoewel Linssen de beelden dit keer minder overtuigend vond, was hij wel van mening dat Martínez ook bij dat moment een overtreding maakte. 'Dit is gewoon een judoworp.'

Tot overmaat van ramp kreeg Vitesse, na ingrijpen van VAR Siemen Mulder, zelf wel een strafschop tegen. Diezelfde Mulder had bij bovengenoemde voorbeelden niet ingegrepen. 'Ik ben daar wel nijdig over', zo doelde Linssen op de arbitrage. 'Ik had me er meer van voorgesteld. We wilden dondersgraag, waren agressief, maar Ajax was een maatje te groot.'

Toch was de conclusie van Linssen wel dat Vitesse terecht uitgeschakeld was. 'Ajax heeft wel heel veel kwaliteit, ze voetballen makkelijk. We kregen niet heel veel grote kansen tegen, maar je moet top zijn om van Ajax te winnen. Dat waren we niet.'

Trainer Edward Sturing concludeerde ook dat Linssen een strafschop had moeten krijgen. 'Hij heeft hem klemvast hè', aldus de Vitesse-coach, die zich wel realiseerde dat Ajax terecht naar de laatste vier gaat. 'Wij kunnen niet zo heel veel prijzen winnen hè. Maar als je naar het beeld van de hele wedstrijd kijkt, komen we ook tekort.'