12 februari 2020 In de media

Vitesse uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker

Door een 0-3 nederlaag vs Ajax is Vitesse uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. In een goed gevuld GelreDome maakten Ryan Babel, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic de doelpunten voor de Amsterdammers. Tim Matavž kreeg in de slotfase een rode kaart wegens protesteren.
Vitesse verscheen met twee wijzigingen aan de aftrap ten opzichte van het duel met FC Groningen (1-0). Matúš Bero keerde terug van een hamstringblessure en dat ging ten koste van Patrick Vroegh. Riechedly Bazoer moest zijn plaats af staan aan Nouha Dicko. De Amsterdammers, geveld door wat blessureleed, traden onder andere aan met Lassina Traoré in de aanval en hij creëerde het eerste gevaar van de wedstrijd. Dat gebeurde al binnen de minuut. Nadat Danilho Doekhi uitgleed, kon Remko Pasveer maar ternauwernood redden. In de tegenstoot kapte Matavž zich knap vrij, waarna Nico Tagliafico net op tijd was om op te ruimen.

Een veelbelovend begin van de wedstrijd dus, met mogelijkheden over en weer. Ajax controleerde in het vervolg echter de eerste helft, waardoor Vitesse zich moest beperken tot tegenhouden. In de 32e minuut kwam de regerend bekerwinnaar dan ook op voorsprong. In de tegenstoot vond Traoré de vrijstaande Babel en hij schoot raak: 0-1. Voor de onderbreking kwam Dicko nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt door Tagliafico.

Na de rust was de eerste grote mogelijkheid voor Vitesse. Tannane bereikte vanuit een vrije trap de vrijstaande Doekhi, maar hij schampte de bal slechts met zijn hoofd. Het bleef daarna lang rustig bij zowel het doel van Pasveer als van Onana. Tot de zeventigste minuut, toen de druk van Vitesse toenam. Eerst kon Bero net niet afdrukken en even daarna had Onana alle moeite met een voorzet van Linssen.

Niet veel later sloeg Ajax toe met de eerste vloeiend lopende aanval van de tweede helft. Na een combinatie met Babel vond Tagliafico middenvelder Gravenberch en hij schoot raak: 0-2. In de slotfase van het duel kwam Ajax ook nog op 0-3. Doekhi maakte even daarvoor hands en na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Tadic benutte het buitenkansje en deelde daarmee de definitieve nekslag uit aan Vitesse. Wegens protesteren kreeg Matavz daarna nog twee keer geel en dus rood.

Aanstaande zondag 16 februari (12.15 uur) speelt Vitesse opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is sc Heerenveen de tegenstander in competitieverband. Kaarten bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.