14 september 2019 In de media

Vijfklapper Malen velt Vitesse: 5-0

Vitesse is haar ongeslagen status in de Eredivisie kwijt. In speelronde 6 incasseerden de Arnhemmers een grote nederlaag bij PSV. Donyell Malen maakte alle goals van de Eindhovenaren, waaronder twee penalty’s: 5-0.
Vitesse kwam als koploper naar Eindhoven en deinsde er in de beginfase niet voor terug om de aanval te zoeken tegen het offensief sterke PSV. Na een vrije trap van Mohamed Ihattaren kwamen de Arnhemmers er via Jay-Roy Grot razendsnel uit. De linkeraanvaller vond Oussama Tannane aan de andere kant van het veld en hij dribbelde na een goede actie richting het doel van Jeroen Zoet. De doelman van PSV stond vervolgens in de weg voor een vroege voorsprong van Vitesse.

De thuisploeg was nog niet heel gevaarlijk geweest, maar na achttien minuten kwam PSV wel op voorsprong. Armando Obispo leverde de bal in bij Armindo Bruma en hij bediende Malen. De kersverse Oranje-international bleef koel en schoof de bal in de verre hoek langs Remko Pasveer: 1-0. Een kwartier later had Tim Matavz, die zijn vijftigste Eredivisieduel voor Vitesse speelde, de gelijkmaker op zijn schoen. De Sloveense spits werd uitstekend bediend door Bryan Linssen, maar Matavz trapte ongelukkig over de bal.

Even daarna verdubbelde PSV de voorsprong. Uit een corner van Ihattaren kopte Malen raak voor zijn tweede goal van de avond: 2-0. Vitesse kwam vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer. Na een corner van Riechedly Bazoer konden Max Clark en Matavz net niet bij de bal. Het team van Leonid Slutskiy mocht echter ook niet klagen dat het duel al voor rust beslist was. Schoten van Jorrit Hendrix en Pablo Rosario werden geblokt.

Direct na de onderbreking werd het alsnog 3-0. Ihattaren schoot nog tegen Pasveer op, maar Malen stond voor de derde keer op de goede plek en kopte binnen voor zijn hattrick. Rosario voorkwam zo’n vijf minuten later een goal van Vitesse. Uit een corner van Tannane miste iedereen de bal en leek Obispo binnen te kunnen koppen, maar Rosario was de verdediger voor en ruimde het gevaar op.

Grote kansen bleven daarna lang uit, maar de schade werd na 81 minuten wel groter voor Vitesse. Julian Lelieveld hield de ingevallen Cody Gakpo vast en scheidsrechter Pol van Boekel kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Malen mocht aanleggen voor zijn vierde treffer van de wedstrijd en faalde niet: 4-0. Vier minuten later kreeg PSV opnieuw een penalty. Bazoer maakte hands en weer schoot Malen raak: 5-0.

Zo werd het een pijnlijke avond voor Vitesse, dat volgende week zaterdag 21 september (20.45 uur) de traditionele Airborne-wedstrijd speelt in GelreDome vs Fortuna Sittard. Alle tickets kosten €7,50 (jeugd t/m 16 jaar €3,75) en bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.