8 maart 2020 In de media

Zwaarbevochten zege Vitesse op FC Twente: 1-0

Vitesse heeft in GelreDome een moeizame, maar welkome overwinning geboekt op FC Twente: 1-0. Na een moeizame eerste helft gingen beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer in. In de tweede helft was het invaller Jay-Roy Grot die de enige goal van de wedstrijd maakte.
Zowel Riechedly Bazoer als Patrick Vroegh begonnen in de basis. De middenvelders vervingen de geschorste Oussama Tannane, die tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart ontving en Matus Bero, die in dezelfde wedstrijd geblesseerd raakte. Op deze twee wijzigingen na begonnen dezelfde elf als vorige week.

De eerste helft in Arnhem verliep moeizaam. Beide teams begonnen rommelig aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Vitesse. Bryan Linssen zette voor richting de tweede paal en Nouha Dicko kopte zijn inzet vervolgens op de buitenkant van de paal. Niet veel later kwam Vitesse goed weg, nadat Lang een terugspeelbal van Dasa onderschepte. De inzet van de Twentse aanvaller eindigde op de paal.

Ruim voor de rust moest Vitesse noodgedwongen al twee keer wisselen. Eerst was het Bazoer die niet verder kon. In zijn plaats kwam Grot. Daarna kwam Vroegh hard in botsing met Giovanni Troupée waardoor ook hij het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Yassin Oukili. De eerste helft bleef weinig spannend. Het spel ging heen en weer, maar het resulteerde niet in grote kansen. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

In het begin van de tweede helft waren het de Tukkers die voor het eerst gevaarlijk werden. Het leidde echter niet tot een doelpunt. In de 69ste minuut was het wel raak, maar dan voor Vitesse. Grot sprintte vanaf het middenveld naar het doel van Joël Drommel en schoot rustig binnen: 1-0. De aanvaller raakte echter tijdens zijn actie geblesseerd en moest gewisseld worden. Thomas Buitink kwam voor hem in het veld.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend bij het doel van Pasveer, maar Dasa was op tijd om de bal op te ruimen. Het doelpunt van Grot was uiteindelijk genoeg om de drie punten in Arnhem te houden.

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd vs FC Utrecht. Op zaterdag 14 maart wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Kaarten scoor je eenvoudig en snel op VITESSE.NL/TICKETS.