23 februari 2020 In de media

Vitesse verliest nipt van PSV: 1-2

Vitesse is er niet in geslaagd om PSV te verslaan. In GelreDome gingen de Eindhovenaren er met een 1-2 zege vandoor. Tim Matavž zette Vitesse na 50 minuten op voorsprong, maar binnen een kwartier draaide PSV de achterstand om via Sam Lammers (strafschop) en Cody Gakpo.
Bij Vitesse kreeg Joshua Brenet zijn eerste basisplaats en dat ging ten koste van Max Clark. Met de oud-PSV’er aan de start kregen de Arnhemmers de eerste mogelijkheden in een verder aftastende openingsfase. Een schot van Sondre Tronstad ging naast en Matavž en Bryan Linssen konden net niet bij een voorzet komen van Nouha Dicko.

Na ruim een halfuur moesten beide ploegen noodgedwongen wisselen. Aan Vitesse-zijde kon Linssen niet verder. Hij werd vervangen door Thomas Buitink. Bij PSV ging de geblesseerde Jorrit Hendrix eraf voor Érick Gutiérrez. In het resterende kwartier van het eerste bedrijf bleven de kansen schaars, al kwam Matavž nog dichtbij met een diagonaal schot en kopte Armando Obispo maar net naast. PSV zorgde nauwelijks voor gevaar bij het doel van Remko Pasveer.

Vitesse kwam ijzersterk uit de kleedkamers, want vijf minuten na de onderbreking zette Matavž de 1-0 op het scorebord. Buitink ontfutselde de bal van Daniel Schwaab en daardoor stond Matavž plots oog in oog met Lars Unnerstall. De Sloveen bleef kalm en schoot beheerst raak. Daarmee kreeg het duel de treffer die het nodig had.

Hoewel PSV nog niet tot grote kansen was gekomen, kreeg het na 59 minuten wel de gelegenheid om langszij te komen. Denzel Dumfries werd in het zestienmetergebied neergelegd door Obispo en scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip. Sam Lammers schoot de strafschop binnen: 1-1. PSV kreeg vleugels na de gelijkmaker en niet veel later werd het zelfs 1-2. Gakpo kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Daardoor moest Vitesse voor het eerst in de achtervolging. Via Oussama Tannane kregen de Arnhemmers een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap van zo’n twintig meter ging naast het doel van Unnerstall. In de slotfase perste Vitesse er nog een offensief uit en een volley van Matavž ging maar net over. De gelijkmaker viel helaas niet meer, waardoor de Arnhemmers de zege aan PSV moesten laten.

Volgende week zaterdag 29 februari (19.45 uur) speelt Vitesse een uitduel vs PEC Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Vitesse is op zaterdag 7 maart. Dan is FC Twente om 19.45 uur de tegenstander in GelreDome. Kaarten voor deze wedstrijd bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.