10 augustus 2015 In de media

Jong Vitesse verliest nipt van Jong FC Twente

Jong Vitesse is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. In Hengelo werd nipt van de voormalige Jupiler-competitieploeg Jong FC Twente verloren (3-2)
De ploeg van John Lammers keek in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan dankzij het Twentse overwicht dat via treffers van Joachim Andersen (25') en Youness Mokhtar (48') tot uitdrukking kwam.

Met deze tussenstand zochten beide teams na 45 minuten de kleedkamers op.

Kort na het begin van de tweede helft wist Jong Vitesse terug te komen via Abiola Dauda (51'), maar nog geen 5 minuten later bracht Merlin Schutte de Tukkers op 3-1.

Jong Vitesse zette daarna nog flink aan en had een duidelijk overwicht, maar kwam goed weg toen Twentenaar Alessio Da Cruz de bal op de paal naast keeper Velthuizen kopte.

De Arnhemse beloften kwamen ook qua score terug in de wedstrijd via de tweede goal van Dauda in de blessuretijd (91'), maar wist in de resterende 4 minuten extra tijd niet meer op gelijke hoogte te komen.

Bij Vitesse deden de van blessures herstelden Arnold Kruiswijk en Renato Ibarra mee.

Jong FC Twente – Jong Vitesse 3-2 (2-0)