9 juli 2019 In de media

Vitesse ten onder vs Lech Poznan: 2-0

Vitesse heeft de derde oefenwedstrijd in Polen met 2-0 verloren. Lech Poznan maakte beide doelpunten in de eerste helft.
Vitesse speelde dinsdag een oefenwedstrijd vs Lech Poznan. Enkele honderden Poolse-supporters zagen dat Lech Poznan in de 31ste minuut de score openden. Een misverstand tussen Jeroen Houwen en Navarone Foor leidde de 1-0 in. Filip Marchwinski kon de fout simpel afstraffen. Een kopbal van Jay-Roy Grot en een kans van Bryan Linssen waren in de eerste helft de enige wapenfeiten. In de 38 ste minuut verdubbelde de Poolse ploeg de score. Uit een corner kopte Djordje Crnomarkovic bij de tweede paal raak: 2-0. Op slag van rust raakte Lech Poznan uit een vrije trap ook nog de lat.

In de tweede helft had Grot twee mogelijkheden om wat terug te doen. Zijn eerste schot werd geblokt en zijn andere schotpoging ging naast. In de absolute slotfase redde Houwen nog twee keer op knappe wijze, waardoor de derde oefenwedstrijd met 2-0 verloren ging.

Vitesse speelt op vrijdag 12 juli de vierde en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Polen. Dan is het eveneens Poolse Pogon Szczecin de tegenstander.