4 juli 2019 In de media

Samenvatting FC Midtjylland vs Vitesse

Bekijk de samenvatting van de oefenwedstrijd van Vitesse tegen FC Midtjylland, inclusief reacties van hoofdtrainer Leonid Slutskiy en Oussama Darfalou

De eerste oefenwedstrijd van seizoen 2019|2020 is een heus doelpuntenfestijn geworden. FC Midtjylland ging met 2-0 de rust in (doelpunten van Gustav Wikheim en Junior Brumado).
Na rust zorgde Oussama Darfalou met een hattrick voor de 2-3. De Deense ploeg ging er toch met de winst vandoor, via doelpunten van Awer Mabil en Artem Dovbyk.

Vitesse is het seizoen begonnen met een 4-3 nederlaag vs FC Midtjylland. De Arnhemmers traden aan zonder Remko Pasveer (polsblessure), Thulani Serero (Afrika Cup) en Matúš Bero, die net pas is aangesloten. De tegenstander, FC Midtjylland, werd afgelopen seizoen tweede in Denemarken met slechts één punt achterstand op kampioen FC Kopenhagen. Daarmee wist FC Midtjylland, landskampioen in 2018, zich te plaatsen voor de kwalificatie van de UEFA Europa League.

De eerste mogelijkheid was voor de nieuwe Vitessenaar Jay-Roy Grot. De sterke Grot schoot echter over. Na zes minuten schoot de Deense ploeg zichzelf wel op het scorebord. Wikheim schoot van dichtbij raak: 1-0. Nadat Tim Matavz een grote kans onbenut liet, was FC Midtjylland een aantal keer dreigend.

Toch was het Vitesse die de grootste kans kreeg. Na een goede pass van Armando Obispo op Grot, legde hij de bal terug op Bryan Linssen, maar Linssen schoot tegen de paal. Een kleine tien minuten voor rust kwam FC Midtjylland op 2-0. Nadat de bal eerst via een Vitesse-been en de lat tot corner was verwerkt, werd de hoekschop bij de tweede paal binnengelopen door Brumado.

In de tweede helft liet invaller Darfalou van zich spreken. En hoe. Binnen zeven minuten draaide de Algerijn de stand om van 2-0 naar 2-3. Daarmee noteerde Darfalou een loepzuivere hattrick.

Toch kwamen de Denen al snel weer op gelijke hoogte, toen Mabil voor de 3-3 zorgde. Nadat Richie Musaba een verwoestend schot afvuurde, dat gekeerd werd door doelman Mikkel Andersen, kwam FC Midtjylland weer op voorsprong. Dovbyk werkte de bal over de lijn: 4-3.

Vitesse speelt in Polen nog drie oefenwedstrijden. De eerste daarvan is op zaterdag 6 juli vs Korona Kielce (aanvang 17.00 uur).