20 mei 2019 In de media

Jong Vitesse boekt zege in laatste thuisduel

Jong Vitesse wist afgelopen weekend met 3-0 te winnen van GVVV. De doelpuntenmakers waren Lars ten Teije, Mats Grotenbreg en Touafik Adnane (e.d.).
De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Martijn Berden kon na een lange bal van achteruit gevaarlijk worden, maar hij schoot voorlangs. Vijf minuten later waren de bezoekers voor het eerst dreigend vanaf de rechterflank. Een voorzet bereikte Soufiane Laghmouchi, die het leer in één keer op de slof nam. Zijn harde uithaal belandde in het zijnet.

Op slag voor rust werd Jong Vitesse in het zadel geholpen door doelman Johan Jansen. De GVVV-goalie schoot de bal recht in de voeten van Ten Teije. De aanvaller wist wel raad met deze buitenkans en strafte de fout af: 1-0. Met deze tussenstand zochten de Vitessenaren de kleedkamer op.

Na bijna een uur spelen kreeg Grotenbreg de bal plots voor zijn voeten. De vleugelverdediger legde de bal klaar voor zijn linker en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn knal verdween via de onderkant van de lat in het doel, waardoor hij de score verdubbelde: 2-0. Eén minuut later had Hicham Acheffay de derde treffer op zijn schoen, maar doelman Jansen voorkwam dit met een goede reflex.

Het slotakkoord was voor de geel-zwarten. Vijf minuten voor tijd trok Berden naar binnen en schoot hij richting de verre hoek. Via de voet van GVVV-verdediger Adnane ging de bal uiteindelijk over de doellijn: 3-0. Dit was de laatste actie van het duel, waardoor Jong Vitesse haar derde overwinning op rij boekte.

Zaterdag spelen de Vitessenaren hun laatste wedstrijd van het seizoen. Jong Vitesse speelt op Sporpark Dijkpolder tegen Excelsior Maassluis. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt.