24 juli 2019 In de media

Vitesse speelt in Driel gelijk vs Sivasspor: 1-1

Vitesse heeft de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Turkse Sivasspor. In Driel maakte Tim Matavz net als tegen SV Darmstadt 98 (0-1) de openingstreffer. Arouna Kone, die in het verleden nog voor Roda JC en PSV speelde, deed vlak voor rust wat terug namens Sivasspor en bepaalde daarmee de eindstand: 1-1.
In tegenstelling tot het oefenduel van zaterdag in Darmstadt wijzigde Vitesse-trainer Leonid Slutskiy zijn team op één positie. Charly Musonda speelde op het middenveld in plaats van Navarone Foor. Vitesse creëerde het eerste gevaar van de wedstrijd na iets meer dan tien minuten. Matús Bero opende de bal naar rechts op de vrijstaande Viacheslav Karavaev, die richting het doel van Sivasspor-doelman Ali Sasal Vural kon. Hij was echter net op tijd om het gevaar te onderscheppen.

Een minuut later was het wel raak. Weer was het Karavaev die gevonden werd en de Russische rechtsback leverde een perfecte voorzet af op Matavz. De spits kroop voor zijn tegenstander en knikte raak: 1-0.

Na de welverdiende drinkpauze deelde Sivasspor wat meer speldenprikjes uit dan in de twintig minuten daarvoor. Dit resulteerde na 39 minuten in de gelijkmaker. Sivasspor-aanvaller Kone profiteerde van een fout in de defensie van Vitesse en schoot de bal langs Kostas Lamprou: 1-1.

Aan het begin van de tweede helft kwamen er aan de zijde van Vitesse tien nieuwe namen het veld op. Alleen Lamprou bleef staan. Vijf minuten na de onderbreking leek de bal op de stip te gaan toen Oussama Darfalou naar de grond ging, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof wuifde de valpartij weg.

Zo’n tien minuten later leek Foor de Arnhemmers op voorsprong te schieten, maar zijn harde schot raakte de paal. Sivasspor beperkte zich in het vervolg tot verdedigen, waardoor het initiatief bij Vitesse lag. Even later was het Foor met veel dreiging, maar na zijn uitstekende actie op de achterlijn vond hij de doelman op zijn weg. Vitesse bleef dreigend, maar kwam in de slotfase niet meer tot scoren. Daardoor stond de 1-1 ruststand ook na 90 minuten op het scorebord.

Vitesse speelt in deze voorbereiding nog één oefenwedstrijd. Zondag spelen de Arnhemmers in Duitsland tegen het Bayer 04 Leverkusen van trainer Peter Bosz. Op last van de Duitse autoriteiten zijn bij dit oefenduel helaas geen uitsupporters welkom.