Vitesse in de media
Zondagduels 20.00 uur voorlopig van de baan 26/06/2020

Voorlopig worden er geen eredivisie wedstrijden zondagavond 20.00 uur geprogrammeerd.

In de eredivisie, die in het weekend van 12 en 13 september van start gaat, wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en uitzendgemachtigde Fox Sports wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld, waarbij 16.30 uur wellicht ook nog een mogelijkheid wordt.

Voorlopig staan er geen wedstrijden voor zondagavond om 20.00 uur op de planning. Dit kan veranderen wanneer clubs die op de voorafgaande donderdagavond Europa League-verplichtingen hebben (net als afgelopen seizoen) toch om dit tijdstip vragen.

Supporterscollectief blij met besluit over zondagavond

Het Supporterscollectief is tevreden met de nieuwe speeldagenkalender van de KNVB. De organisatie is vooral blij dat er niet structureel op zondagavond 20.00 uur zal worden gespeeld.

"Mooi dat naar de mening van de supporters is geluisterd", zegt voorzitter Matthijs Keuning. "Zondagavond is voor supporters heel onwenselijk, omdat veel mensen de volgende dag weer vroeg naar school of werk moeten."

Een enquête van het Supporterscollectief wees eerder al uit dat een grote meerderheid van de voetbalsupporters tegen wedstrijden op zondagavond is.


Bron: NOS / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl