Vitesse in de media
Zo kan het er straks uitzien: 3000 supporters op de tribunes 22/06/2020

De Deense Superliga ging op 1 juni weer van start, maar zondagavond waren er voor het eerst ook supporters welkom in het stadion. Brøndby IF nodigde 3000 eigen seizoenskaarthouders uit om de topper tegen FC Kopenhagen te komen bekijken.

In het stadion met 28.000 plaatsen was het mogelijk om met 3000 eigen supporters steeds anderhalve meter afstand te houden. De Deense derby eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Komende woensdagavond worden tijdens de persconferentie van de regering over de verruiming van de coronamaatregelen, ook nieuwe ontwikkelingen verwacht over de mogelijkheden om collectief te gaan trainen, de competitie te hervatten maar ook toeschouwers toe te laten bij wedstrijden tijdens de competitie.

De KNVB werkt achter de schermen aan een plan om dit mogelijk te maken. Ook de Landelijke Veiligheidsraad ziet mogelijkheden.

Volgens de voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad Hubert Bruls heeft de KNVB een 'goed plan' bij het kabinet ingediend. waarbij op deels bezette tribunes en op 1,5 afstand van elkaar in het stadion voetbal gekeken kan worden. Het kabinet moet daar dan wel toestemming voor geven.

Bruls laat in de Gelderlander optekenen: "1,5 meter afstand houden in stadions is mogelijk. Er zijn dan geen volle tribunes, maar er kunnen wel duizenden mensen naar binnen. Dat scheelt financieel voor de clubs een slok op een borrel.” Voetballen met publiek in de stadions is volgens Bruls ook qua openbare orde goed controleerbaar.

De Deense derby Brøndby IF tegen FC Kopenhagen gaf een indruk hoe dat er straks ook in de Nederlandse stadions uit zou kunnen zien.

Vitesse-supporters doen er verstandig aan om op korte termijn een seizoenkaart van Vitesse te nemen. Als er al verruimingen komen, dan kunnen de clubs niet om de seizoenskaarthouders heen.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Reuters Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl