Vitesse in de media
Woensdag Corona-overleg met betaalde clubs in Zeist 10/03/2020

De clubs in het betaalde voetbal zijn woensdag uitgenodigd in Zeist voor een crisisoverleg bij de KNVB.

Besproken zal worden welke maatregelen getroffen moeten worden na de uitbraak van het Corona-virus in breder verband in Nederland..

Inmiddels hebben de Brabantse overheden voetbalwedstrijden in de Brabantse provincie verboden voor komend weekend. Zo zijn Willem II - sc Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen uit het competitie programma gehaald.

Welke maatregelen er verder genomen zullen worden of gaan volgen bij een aanhoud risico op verdere verspreiding zal morgen tijdens het overleg in Zeist waarschijnlijk gedeeld worden. De KNVB volgt de adviezen en besluiten van de overheid op en zal niet zelf de rest van het programma afgelasten. 'We spelen wat we kunnen', zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen. 'We zullen woensdag met de clubs de mogelijke scenario's voor de komende tijd gaan doornemen.'

De clubs hoeven geen individuele besluiten te nemen. Het zijn de regionale- of landelijke overheden die wedstrijden al dan niet zullen toestaan, zoals nu in Brabant is gebeurd. De KNVB zal mogelijk met aanvullende preventieve maatregelen komen zoals het advies van het afgelopen weekend om geen handen te schudden en spelers niet onnodig bloot te stellen aan massale bijeenkomsten zoals in supportershomes of neutrale perszones.

De KNVB zal zich beraden wanneer de verboden wedstrijden ingehaald worden.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl