25 augustus 2019 In de media

Oud Vitessenaar Westerveld als keeperstrainer aan de slag bij de KNVB

Sander Westerveld gaat als keeperstrainer aan de slag bij de KNVB. Dat vertelt de oud-Vitesse doelman zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.
Westerveld wordt toegevoegd aan de technische staf van Oranje onder 17.

Westerveld zag het niet zitten om bij een club aan de slag te gaan. "Dan heb ik weer hetzelfde leventje als een voetballer. Bij de KNVB is het een week in de maand en heb je een toernooitje daar, dus vanaf nu ga ik bij onder 17 aan de slag", aldus Westerveld, die in 2013 stopte als doelman.

Hij stond in zijn actieve carrière bij onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad onder de lat.

Op dit moment vindt Westerveld zich nog geen goede keeperstrainer. "Ik had talent en deed bijna alles vanzelf. Als een bal dicht bij mijn benen kwam, dook ik daarop. Hoe ik dat deed, wist ik niet. Ik stond bekend om mijn lange uittrap. Dan kwamen er keepers naar mij toe en vroegen: hoe schiet je die bal? Wat doe je met je standbeen en je voet? Ik zei: ik leg de bal gewoon neer en schiet die bal weg. Dat heb ik ook met keepen. Ik weet niet hoe ik mijn handen heb of wat ik doe. Dus als ik een keeper zie die over de bal heen duikt, dan kan ik op dit moment nog niet aangeven wat hij moet doen."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: