15 augustus 2020 In de media

Weerzien met Raimond van der Gouw

Raimond van der Gouw verruilde onlangs Vitesse voor PSV. Zaterdagavond zit de keeperstrainer bij PSV op de bank tijdens het oefenduel met zijn oude club Vitesse.
Van der Gouw verbracht bijna 20 jaar Vitesse in Arnhem, verspreid over twee periodes. Voor zijn transfer naar Manchester United in 1996 eerst acht jaar als doelman van Vitesse, van 2009 tot afgelopen zomer als keeperstrainer.

"Vitesse is een fantastische club", zegt Van der Gouw tegen de Gelderlander. "Eerst heb ik als speler van alles meegemaakt. Het kampioenschap in de eerste divisie in 1989, de eerste Europese wedstrijd. Ik heb met de club gespeeld tegen Real Madrid, de bekerfinale gehaald. En in die elf jaar als keeperstrainer is het ook nooit saai geweest. Elk seizoen veranderde er wel weer wat."

De transfer van Vitesse naar PSV had hij niet aan zien komen. "Ik had hier ook geen rekening mee gehouden." Na het vertrek van Ruud Hesp bij PSV kwam de ervaren keeperstrainer echter snel in beeld bij de Eindhovenaren. "Die kans heb ik met beide handen gegrepen", zegt Van der Gouw.. "Toen ik hoorde dat ze mij wilden hebben, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Je krijgt niet zo snel een kans om in de Nederlandse top te werken, elk seizoen voor het kampioenschap en de beker te strijden en Europees voetbal te spelen. Dat is het mooiste wat er is, heb ik als keeper wel ervaren bij Manchester United (red: 1996 –  2002)"

Na bijna twintig Vitesse jaren noemt Van der Gouw de bekerwinst in 2018 desgevraagd als hoogtepunt. "Het eerste dat in mij opkomt, is de gewonnen bekerfinale van 2017. De eerste prijs in de clubhistorie, een heel speciaal moment. Natuurlijk, het winnen van de play-offs en de Europese wedstrijden waren ook mooi, maar de beker was een unieke prestatie voor de club."

Zaterdagavond is om 18.45 uur het weerzien in het Philips stadion in Eindhoven waar PSV en Vitesse het tegen elkaar opnemen in de voorbereiding op het seizoen 2020 -2021.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: