Vitesse in de media
Wanneer en waar spelen de Vitesse-internationals? 07/10/2020

Verschillende Vitessenaren vliegen de komende twee weken de wereld rond voor de interlandperiode. Een overzicht van alle Vitesse-internationals vind je hieronder.

Danilho Doekhi

De centrale verdediger stond in de laatste twee interlands van Jong Oranje in de basiself en is ook nu weer opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi. Doekhi speelt twee kwalificatieduels voor het EK van komende zomer. Op donderdag 8 oktober (20.00 uur) is Jong Gibraltar de tegenstander in Venlo. Vijf dagen later (18.00 uur) staat een uitduel tegen Jong Cyprus op het programma. Het nog foutloze Jong Oranje is bijna zeker van plaatsing voor het EK. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong op Jong Portugal, dat wel een duel minder heeft gespeeld, zes punten. In de EK-kwalificatiereeks plaatsen de nummers één en de beste nummer twee van de negen groepen zich voor de eindronde.

Matus Bero

Bero hoopt zich op zijn beurt met Slowakije te plaatsen voor het ‘grote’ EK. Hij moet met zijn land dan donderdag (20.45 uur) wel eerst winnen van Ierland, om de finale van de play-offs te bereiken. Die eindstrijd staat gepland op donderdag 12 november. Wint Slowakije van Ierland, dan wacht in de finale een uitwedstrijd tegen de winnaar van Bosnië Herzegovina vs Noord-Ierland. Voor Bero staan in deze interlandperiode ook nog twee Nations League-duels te wachten: op zondag 11 oktober (20.45 uur) uit tegen Schotland en op woensdag 14 oktober (20.45 uur) thuis tegen Israël.

Eli Dasa

Voor Israël speelt Dasa, die dus zijn ploeggenoot Bero tegenkomt. Op 7 september ontmoetten zij elkaar ook al, toen het in Israël 1-1 werd. Momenteel staat Slowakije op de laatste plaats in groep 2 van League B, met één punt uit twee wedstrijden. Israël heeft er eentje meer en speelt in de komende interlandperiode Nations League-duels tegen Tsjechië (zondag 11 oktober, 20.45 uur) en dus Slowakije. Het duel op donderdag 8 oktober (20.45 uur) zal echter de hoogste prioriteit hebben voor Israël, want dat is een play-offduel voor het EK van 2021. Daarin is Schotland de tegenstander, tegen wie het al eerder speelde in de Nations League (1-1). Wint Israël, dan is op donderdag 12 november Noorwegen of Servië de opponent in de finale.

Oussama Tannane

De man in vorm bij Vitesse is na een periode van afwezigheid weer opgeroepen voor Marokko. De ‘Leeuwen van de Atlas’ spelen met Tannane in de gelederen twee oefenwedstrijden. Op vrijdag 9 oktober (20.00 uur) is Senegal de tegenstander, vier dagen later staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan treedt het op dinsdag 13 oktober (20.00 uur) aan tegen Congo.

Oussama Darfalou

De andere Oussama van Vitesse zit ook weer bij de selectie van Algerije. Zij spelen twee oefenwedstrijden. Op vrijdag 9 oktober (20.30 uur) in Oostenrijk tegen Nigeria, vier dagen later vliegt Algerije naar Nederland, waar in Den Haag wordt geoefend tegen Mexico (21.00 uur). Dat land is op woensdag 7 oktober overigens de tegenstander van Oranje in de Johan Cruijff Arena.

Loïs Openda

De huurling van Club Brugge vertrok met een goed gevoel naar zijn geboorteland, na zijn eerste competitietreffer voor Vitesse tegen Heracles Almelo (3-0). Openda speelt met Jong België twee EK-kwalificatieduels. Op vrijdag 9 oktober (20.00 uur) thuis tegen Jong Wales en vier dagen later (16.00 uur) uit bij Jong Moldavië. Momenteel staan onze jonge Zuiderburen op de eerste plaats in groep I met tien punten uit vijf duels. In de vorige interlandperiode werd Jong Duitsland overtuigend met 4-1 verslagen, mede door een doelpunt van Openda.

Armando Broja

Broja mocht in september zijn debuut maken voor Albanië en hoopt nu ook weer op minuten voor zijn land. Albanië komt wee keer in actie in de Nations League. Op zondag 11 oktober (15.00 uur) speelt het in en tegen Kazachstan. Vervolgens vliegen Broja en co naar Litouwen, waar het op woensdag 14 oktober (18.00 uur) speelt. Albanië staat na twee duels op drie punten in groep vier van League C.


Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl