25 augustus 2020 In de media

VWS opent loket overheidssteun profclubs

Bij VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is intussen het loket ingericht voor profclubs om aanspraak te maken op overheidssteun in het kader van het Deltaplan.
Het ministerie schoot het sectorbreed ingediende plan ter bestrijding van de coronacrisis in het betaald voetbal af, maar bood individuele clubs wel de mogelijkheid om aan te kloppen voor financiële steun bij de overheid.

Tot dusver is dit nog niet gebeurd, maar enkele clubs hebben met onder andere de hulp van de licentiecommissie van de KNVB het hele traject doorlopen om uiteindelijk aan te kunnen kloppen in Den Haag. Om welke clubs het gaat is niet duidelijk (Red. Naar verluidt hoort Vitesse hier niet bij)

Zij hebben alle financiële bronnen (gemeente, provincie, sponsors, publiek, banken) aangeboord om de coronacrisis financieel het hoofd te bieden. Aangezien dit niet is gelukt en enkele profclubs van mening is dit inzichtelijk te kunnen maken, kunnen zij aankloppen bij het laatste steunloket; de rijksoverheid."

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: