Vitesse in de media
Vroegh zet streep door transferplannen van Vitesse 19/07/2020

Vitesse had een middenvelder op het transferlijstje staan van posities waar spelers voor gehaald gaan worden. De talentvolle Patrick Vroegh zette een streep door het voornemen een 'nummer 6' te halen.

Patrick Vroegh verlengde in mei zijn aflopende contract bij Vitesse en hoopt tijdens het seizoen 2020/2021 door te breken in Arnhem. De twintigjarige middenvelder uit Herwijnen maakte in oktober zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Vitesse.

De oogst tot dusver bedraagt zeven Eredivisie-duels en drie bekerwedstrijden, maar Vroegh wil nu meer. Dat was ook zijn belangrijkste overweging om zijn contract te verlengen. "Ik wilde graag bijtekenen en Vitesse wilde me behouden. Door de coronacrisis duurde het iets langer, maar er was geen onrust", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Ze gaan geen nieuwe 'nummer 6' halen, dus ik moet nu op het veld uitvechten of ik eerste keuze word. Dat is nu aan mij en ook aan de trainer Thomas Letsch."

Diezelfde Letsch heeft zich laten gelden tijdens zijn eerste weken in Arnhem. Er wordt hard getraind onder de 51-jarige Duitser, maar Vroegh heeft daar geen problemen mee.

"Dat vind ik wel lekker. Ik ga er vol tegenaan", aldus de jonge middenvelder, die bovendien niet stil heeft gezeten tijdens de coronastop. "Ik heb op het veldje in Herwijnen hard doorgetraind, daar heb ik wel profijt van. De trainer is nieuw, kent niemand, dus je probeert hem juist nu te overtuigen."

Zaterdag tijdens het oefenduel tegen Jong FC Utrecht (3-3) was Patrick Vroegh een van de betere spelers. De tweebenige middenvelder liet al in de eerste oefenpartij zien waarom Vitesse geen middenvelder hoeft aan te trekken, al zal hij zijn waarde tijdens de hele voorbereiding moeten bewijzen.


Bron: Voetbalprimeur - Bew SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl