28 oktober 2019 In de media

Vroegh en Foor te gast in Supportershome Monnikenhuize

Maar liefst veertien maanden was Vitesse in eigen huis ongeslagen. ADO Den Haag maakte daar zaterdagavond een einde aan. Uiteraard kwamen er wel twee Vitessenaren naar Supportershome Monnikenhuize voor het traditionele napraten op het SV-podium.
Reden tot napraten was er genoeg na de teleurstellende pot. Eerst was het de beurt aan Navarone Foor om het woord te nemen, waarna nieuwbakken eerste-elftalspeler Patrick Vroegh het woord kreeg.

“Echt, we beginnen zo slap aan de wedstrijd, dat mag natuurlijk niet gebeuren. Na de 2-0 hebben we geprobeerd om met veel strijd de wedstrijd om te draaien. Ik denk dat we daar ook wel de kansen toe kregen, maar we missen ook zoveel vanavond.” Soms heb je inderdaad zo’n avond en ook Foor weet dat je maar beter naar jezelf kunt kijken. “Echt, ik had ook moeten scoren vandaag. En wel meer. Nu hebben we niet veel tijd om hier te blijven hangen, gauw de knop om en een mooi resultaat neerzetten tegen de Graafschap,” besloot Foor.

Lachend blikte jongeling Patrick Vroeg daarna nog even terug op zijn mooie debuut een week daarvoor in Venlo. “Eigenlijk had ik het besef nog niet toen ik erin kwam. Uren later lig je dan in bed en dan komt het wel meer en ook door de week heen, dan komt het besef echt wel dat ik nu m’n Eredivisiedebuut gemaakt heeft. Gul lachend stond Vroegh dan ook op het podium in het supportershome, ondanks de nederlaag. En niemand kon het hem ook kwalijk nemen.

Naarmate de voorbereiding vorderde kwam Vroegh nog wel eens in de media als de potentiële ‘reserve-linksback’. “Aanvankelijk heb ik me daar wel een beetje op gericht, maar ik richt me nu gewoon weer op m’n eigen plek. Als liefst speel ik op het middenveld,” aldus Vroegh.

Rustig pakte Vroegh daarna ook nog als een echte notaris het lotnummer 132 uit de bokaal, zodat de jonge supporter Milan winnaar werd van een Vitesse-thuisshirt. Het was niet voor iedereen in de zaal te zien, maar de vergulde blik waarmee de jongen naar voren verraadde dat hij daarmee de nederlaag al was vergeten. ADO Den Haag had de punten, maar Milan nam iets tastbaars mee naar huis.
 

Supportersvereniging Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: