16 augustus 2019 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs PEC Zwolle, vrijdag 16 augustus, 20:00 uur

Vrijdagavond trapt Vitesse de derde speelronde af, waarbij de spelers zullen aantreden met rouwbanden. Na het overlijden van Dejan Čurović afgelopen weekend staat dit aanstaande duel grotendeels in het teken van “onze” DJ Superstar.
Familie en oud-teamgenoten zullen de wedstrijd bijwonen, voorafgaand aan het duel zal een minuut stilte in acht worden genomen. Voor supporters die hun medeleven willen delen zal het condoleanceregister ook tussen 18:00 en 19:30 uur en na de wedstrijd in Supportershome Monnikenhuize te tekenen zijn.

Ondertussen staat er wel nog een regulier competitieduel op het programma met de bijbehorende drie punten, tegen het vooralsnog puntloze PEC Zwolle.

Riechedly Bazoer is weer beschikbaar voor een basisplaats na een schorsing van één duel. Daarmee is de selectie op Hilary Gong na compleet beschikbaar, Gong blijft opnieuw met knieklachten op de tribune.
Deze week kwam het nieuws dat Thomas Bruns de rest van dit seizoen verhuurd wordt, uitgerekend aan tegenstander PEC. Bruns werd in de eerste helft van dit jaar ook al verhuurd, aan FC Groningen, en dit seizoen leek hij niet voor een basisplaats in aanmerking te komen.

Naar verwachting keert Bazoer terug in de basis ten koste van Jay-Roy Grot, verder worden geen wijzigingen verwacht.
De vermoedelijke opstelling van Vitesse bestaat uit: Pasveer, Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark, Tannane, Serero, Bazoer, Bero, Matavž en Linssen.
 
Vitesse thuis tegen PEC Zwolle
De eerste officiële thuiswedstrijd tegen PEC werd gespeeld in maart 1925 in het nationale bekertoernooi. Vitesse won hierbij met 1-0 door een doelpunt van Jo Hendriks.
De eerste competitiewedstrijd thuis tegen PEC werd ook nog nét in de jaren 20 gespeeld. Eind december 1929 werd het 2-1 in de Eerste klasse Oost, met doelpunten van Ben Tap en Cees Teljer namens Vitesse.
In totaal troffen Vitesse en Zwolle elkaar in 26 eerdere competitieseizoenen, waarvan 19 seizoenen sinds de invoering van het betaald voetbal. In de jaren 60 won Vitesse twee thuiswedstrijden in de Tweede divisie, in de jaren 70 en 80 leverden zes thuisduels in de Eerste divisie vier overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag op.

De eerste thuiswedstrijd op het programma van de Eredivisie werd gespeeld in december 1978 en zou een 3-1 overwinning opleveren, met doelpunten van Bosko Bursać, Henk Bosveld en Willie Veenstra. In totaal werden er elf Eredivisieduels in Arnhem gespeeld waarvan er niet één verloren ging. Zeven maal pakte het Geel-zwart de volle winst en driemaal werden de punten gedeeld. Van de huidige tegenstanders uit de competitie werd gemiddeld geen beter thuisresultaat behaald dan tegen PEC.

De grootste overwinning vond plaats in december 2003: het werd 5-2 met doelpunten van Nicky Hofs (2x), Emile Mbamba, Gert Claessens en Jhon van Beukering.
Vorig seizoen werd deze thuiswedstrijd met 4-1 gewonnen, maar na een half uur zag het er lang niet zo rooskleurig uit. Na 27 minuten spelen kreeg Alexander Büttner namelijk een rode kaart bij een 1-1 stand. Vitesse zou ruim een uur met een man minder spelen, maar toch nog driemaal scoren. De vier Vitesse-doelpunten werden gemaakt door Bryan Linssen (3x) en Mohammed Dauda, Lennart Thy scoorde namens de Zwollenaren.
Uit de huidige selectie hebben naast Linssen ook Matavž, Beerens, Serero en Tannane al eerder tegen PEC gescoord, al deden de laatste drie dit nog niet namens Vitesse.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Hilary Gong met een knieblessure.
 
Vitesse – PEC Zwolle, thuiswedstrijd in de Eredivisie:
* Totaal 11 wedstrijden: 8x winst, 3x gelijkspel, 0x verlies.
* Laatste vijf edities: 3x winst, 2x gelijkspel, 0x verlies.
* Laatste overwinning: seizoen 2018/’19, 4-1.
* Grootste overwinning: seizoen 2003/’04, 5-2.
* Laatste gelijkspel: seizoen 2017/’18, 0-0.
* Gelijkspel: 2x 0-0, 1x 1-1.
* Laatste nederlaag: n.v.t.
* Eerste editie: 3 december 1978, 3-1.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 2,27.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 0,82.
 
Vrijdag 16 augustus, 20:00 uur, GelreDome te Arnhem, Vitesse – PEC Zwolle, de derde speelronde van het Eredivisieseizoen 2019/'20.
Scheidsrechter: Rob Dieperink. Assistent-scheidsrechters: Ruud Bexkens en Sjoerd Nanninga. Vierde official: Ingmar Oostrom. Video-assistenten: Christiaan Bax en Cristian Dobre.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: