Vitesse in de media
Voorbeschouwing ADO Den Haag vs Vitesse, zondag 18 oktober, 14:30 uur 16/10/2020

Na een onderbreking voor interlandvoetbal wordt de competitie dit weekend weer hervat met aangescherpte Coronamaatregelen. Vitesse reist voor een uitwedstrijd naar Den Haag.

Afgelopen weekend testte Danilho Doekhi positief op Corona en hoewel hij geen symptomen had moest hij dus wel in quarantaine. Met een negatieve test zou hij zich weer bij de selectie mogen voegen, maar met een week zonder training zal Jacob Rasmussen naar verwachting als vervanger mogen starten.
Naast Rasmussen zijn ook Sondre Tronstad en Filip Delaveris na blessureleed in principe weer inzetbaar, maar een basisplaats wordt voor deze heren niet verwacht. Matúš Bero liep in de interlandperiode een knieblessure op en maakt dus zeker geen deel uit van de selectie. Oussama Darfalou kampt met wat pijntjes maar zal starten zolang hij zondag fit genoeg is, anders zal Armando Broja waarschijnlijk in de basis staan.
Daan Huisman lijkt de aangewezen vervanger voor Bero, maar coach Letsch zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor Idrissa Touré of Patrick Vroegh.
De vermoedelijke opstelling van Vitesse bestaat uit: Pasveer, Hájek, Bazoer, Rasmussen, Dasa, Bruns, Tannane, Huisman, Wittek, Openda en Darfalou.
 
Vitesse uit tegen ADO Den Haag
De eerste officiële uitwedstrijd tegen Alles Door Oefening (ADO) dateert van september 1955, waarbij Vitesse met 2-1 verloor in de Hoofdklasse A. Toon Huiberts maakte hierbij de treffer voor het Geel-zwart.
Na het eerste duel in de Hoofdklasse troffen de ploegen elkaar nog vijf seizoenen in de Eerste divisie en inmiddels stond het uitduel ook al 23 keer op het programma van de Eredivisie. Op het tweede competitieniveau pakten de Arnhemmers tweemaal punten in de Hofstad met één overwinning en één gelijkspel.
In de Eredivisie wist Vitesse dertien keer punten te behalen, tien keer bleven de punten in Den Haag. Slechts vijf keer pakte het Geel-zwart de volle buit, maar opvallend genoeg heeft dit duel wel een bijna neutraal doelsaldo: ADO scoorde 29 keer, Vitesse was goed voor 28 doelpunten. Dit saldo is tot stand gekomen door een paar ruime overwinningen, het werd tweemaal 0-4 en tweemaal 0-3. In de meest recente overwinning werd het ‘slechts’ 0-2. Bij alle vijf de overwinningen werd dus ook de nul gehouden.
De meest recente 0-4 overwinning werd behaald in maart 2013 waarbij Bony (2x), Van Ginkel en Havenaar de doelpunten maakten.
In de voorbereiding op het huidige seizoen speelde Vitesse nog een oefenwedstrijd tegen ADO met 2-2 gelijk. Tannane en Darfalou scoorden namens het Geel-zwart, Peet Bijen en Michiel Kramer namens de tegenstander.
Vorig seizoen werd deze uitwedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld. Het seizoen daarvoor werd er wel gescoord en eindigde het duel in 3-3, waarbij Thomas Buitink een hattrick maakte namens Vitesse.
Naast Buitink hebben uit de huidige selectie ook Beerens en Tannane eerder tegen ADO gescoord, al deden zij dit nog niet namens Vitesse.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Matúš Bero door een knieblessure. De beschikbaarheid van Danilho Doekhi is onzeker na vorig weekend positief te zijn getest op Corona.
 
ADO Den Haag – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:
* Totaal 23 wedstrijden: 5x winst, 8x gelijkspel, 10x verlies.
* Laatste vijf edities: 1x winst, 3x gelijkspel, 1x verlies.
* Laatste overwinning: seizoen 2016/’17, 0-2.
* Grootste overwinning: seizoen 2012/’13 en 2004/’05, 0-4.
* Laatste gelijkspel: seizoen 2019/’20, 0-0.
* Gelijkspel: 2x 0-0, 4x 1-1, 1x 2-2, 1x 3-3.
* Laatste nederlaag: seizoen 2017/’18, 1-0.
* Eerste editie en grootste nederlaag: 27 februari 1972, 4-0.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 1,22.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,26.
 
Zondag 18 oktober, 14:30 uur, Cars Jeans Stadion te Den Haag, ADO Den Haag – Vitesse, de vijfde speelronde van het Eredivisieseizoen 2020/'21.
Scheidsrechter: Richard Martens. Assistent-scheidsrechters: Cristian Dobre en Rogier Honig. Vierde official: Robin Hensgens. Video-assistenten: Bas Nijhuis en Roy de Nas.


Bron: SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl