Vitesse in de media
Vitessenaar Theo Janssen krijgt zijn eigen bier 04/06/2020

Het duurt nog een week of zes, maar dan heeft Vitessenaar Theo Janssen zijn eigen biertje. De naam is er al: het gaat 'Dikke Prins' heten. Nu nog werken aan een zwart viltje met Vitesse-logo onder het geel-gouden glas gerstenat.

Het recept en de productie zijn voor rekening van de Arnhemse Brouwerij Durs. Het biertje is gebaseerd op twee favoriete bieren van de oud-speler en nu jeugdtrainer van Vitesse.

"Theo vindt ons tripel blond Jetser erg lekker en het Belgische biertje met de kaboutertjes ook’’, zegt Joris Kok van brouwerij Durs in de Gelderlander. "Als je die smaken een beetje combineert, kom je tot het sterk blond dat we nu gaan brouwen.’’ 

De voormalig voetballer van Vitesse is fan van de Arnhemse bierbrouwerij Durs, zo bleek uit een door hem gepubliceerde foto op zijn Instagram-account. Reden voor de alerte bierbrouwer om Theo Janssen uit te nodigen om zijn eigen bier te komen brouwen.

Janssen: "Ik had bij de slijterij bij ons op de hoek in Elderveld een kratje met bieren van Durs samengesteld en daar een foto van op Instagram gezet. Ze namen contact op. Joris kwam met een doosje bieren bij mij thuis om te praten over een biertje dat Dikke Prins zou gaan heten. Dat leek mij wel wat. Ik lust wel een biertje.’’

Over een week of zes is Dikke Prins klaar om te worden gebotteld. Kok van Durst vertelt: ,"Het is de bedoeling dit sterk blond in onze doorlopend verkrijgbare serie bieren op te nemen."

Een echt Arnhems gebrouwen biertje, samengesteld door een rasechte Vitessenaar. Dat kan niet anders dan goed gaan smaken!


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV - Intsagram TJ Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl