Vitesse in de media
Vitesse: nog veel onduidelijk bij einde competitie 21/04/2020

Het besluit vanuit de overheid om voetbal stil te leggen tot 1 september heeft gevolgen voor de competitie en de afvaardiging van Nederland in Europa. De KNVB gaat vrijdag in overleg met de clubs.

Algemeen directeur van Vitesse Pascal van Wijk is blij dat de regering voor een groot deel helderheid heeft verschaft. "Het is prettig dat er nu duidelijkheid is”, verteld hij op de website van Vitesse. 

"Vanaf het begin hebben we gezegd dat we de maatregelen en adviezen vanuit de overheid en RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) volgen. Nu is dat niet anders. We respecteren vanzelfsprekend dit besluit. De volksgezondheid en het controleren van de druk op de zorg is het allerbelangrijkste in de strijd tegen het virus.”

Vitesse praat vrijdag op initiatief van de KNVB via een call met de  overige Nederlandse voetbalclubs over de afhandeling van het competitieseizoen 2019-2020.

"Wat de gevolgen precies zijn, moeten we in de komende periode verder uitwerken”, vervolgt directeur Van Wijk. "In deze uitzonderlijke tijden moeten we met z’n allen de schouders eronder zetten om hier vroeg of laat zo goed mogelijk uit te komen.”

Er is nog veel onduidelijk. "Dat tot in elk geval 1 september geen wedstrijden plaatsvinden, wil niet zeggen dat daarmee ook alle vragen zijn beantwoord”, aldus Van Wijk. "Hoe gaat het individueel programma voor onze spelers er voorlopig uitzien? Wat betekent dit besluit voor de start van het nieuwe seizoen? Ook dat soort zaken moeten we in de komende tijd met de juiste partijen bespreken.”

Vitesse staat in de eredivisie op de zevende plaats. Nederland mag vijf vertekenwoordigers in de Europese clubtoernooien afvaardigen. Normaal gesproken zou de Arnhemse club in de Europese play-offs om het laatste Europese ticket moeten strijden. Na vrijdag zal duidelijk worden hoe de UEFA en KNVB hier mee om gaan.

Afbeeldingsresultaat voor supporters+vitesse.org

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl