Vitesse in de media
Vitesse zoekt ook in uitduels de aanval 10/08/2019

Vitesse moet vandaag in de uitwedstrijd tegen Willem II de aanvallende intenties bewijzen. De Arnhemse eredivisionist wil dit seizoen dominant voetballen en met veel druk naar voren spelen. Ook buitenshuis. Het duel in Tilburg van vandaag geldt daarvoor als eerste serieuze test.

Trainer Leonid Sloetski kreeg afgelopen seizoen veel kritiek op het verdedigende spel van Vitesse. De Rus, die er een totaal andere mening op nahoudt en in allerlei aanvallende statistieken zijn bewijs vindt, heeft de strijdwijze voor dit seizoen wel veranderd. Met aanvallender voetbal moet Vitesse stabieler gaan presteren.

In de spannende openingswedstrijd tegen Ajax (2-2) werden de Arnhemmers logischerwijs nog wel achteruit gedrukt door de Amsterdamse topclub. ,,We probeerden in die wedstrijd al vroeg druk te zetten, maar zij voetbalden zich er steeds onderuit", zegt aanvoerder Bryan Linssen. ,,Daardoor werden we wat gereserveerder. Dat is logisch. Maar wij willen dit seizoen absoluut initiatief nemen in wedstrijden."

Dat is noodzakelijk voor een topklassering dit seizoen, stelt Linssen. ,,Willen wij een keer in de top vier eindigen, zullen we dominanter moeten gaan voetballen. AZ heeft lange tijd alle wedstrijden van topclubs verloren, maar werden wel vierde vorig seizoen. Dat kwam omdat ze bijna alle duels met de onderste teams wonnen. Daarin lieten wij juist te vaak punten liggen. Dat moet anders. Te beginnen tegen Willem II."

Linssen heeft wel een verklaring voor de andere speelstijl van vorig seizoen. ,,Dat is inherent aan een buitenlandse trainer. Hij komt van een hoog niveau, wilde de winnaarsmentaliteit in de groep krijgen en heeft een goed gevoel bij de tactiek. Hij heeft ook recht van spreken. We eindigden vorig seizoen hoger dan het jaar ervoor (plek 5 om 6, JD). Er kan dus wel van alles geroepen worden, maar hij had gewoon gelijk."

Vitesse is in GelreDome al zestien competitieduels op rij ongeslagen. Maar de Arnhemmers wonnen in de vorige jaargang slechts vier van de zeventien uitwedstrijden. ,,Een van de belangrijkste doelen dit seizoen is om stabieler te worden en buitenshuis meer punten te halen", zegt Sloetski. ,,Daarvoor moeten we wedstrijden gaan domineren. We willen uit en thuis dezelfde speelstijl hanteren. Dat zal niet altijd makkelijk worden, maar we moeten het proberen."

Sloetski mist tegen Willem II aanvaller Hilary Gong door knieklachten. Riechedly Bazoer is geschorst na zijn rode kaart (twee keer geel) tegen Ajax. Matus Bero verhuist naar het centrum. Jay-Roy Grot start waarschijnlijk links op het middenveld. Navarone Foor is ook nog een optie voor die positie, zegt Sloetski. ,,Ik heb nog geen beslissing genomen daarover."


Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl