27 september 2019 In de media

Vitesse wisselt Vitesse-basis voor entertainment: ‘Weer moeilijke wedstrijd’

Leonid Slutskiy is op de hoogte van de kritiek op het saaie spel van Vitesse, ondanks de goede prestaties. De Rus wil in Waalwijk met meer druk naar voren spelen en aanvallender voetbal op de mat leggen op de zondagmiddag. “We doen er alles aan om aanvallender voetbal te laten zien,” verklaart hij in De Gelderlander.
Het aanvallende voetbal moet gestalte krijgen door een aantal wisselingen die Slutskiy doorvoert in de basisopstelling. Nouha Dicko begint in de basis naast Tim Matavz. Bryan Linssen, aanvoerder van de Arnhemmers, schuift een linie terug en Jay-Roy Grot verdwijnt naar de bank. Slutskiy opteerde op de slotdag van de transferwindow voor de komst van de Hull City-aanvaller, die nu de gelegenheid zich te laten zien in de basis.

Slutskiy ziet nog een duidelijk verschil tussen wedstrijden in het GelreDome en daarbuiten. "Het verschil tussen de wedstrijden in Arnhem en buitenshuis kleiner maken", stelt hij zich ten doel. "Thuis hebben we een goede reeks neergezet. Maar vergis je niet in RKC. Dit wordt weer een heel moeilijke wedstrijd. De verschillen tussen ons en andere teams is niet groot."

De Israëliër Eli Dasa werd na het sluiten van de markt aangetrokken en kreeg deze week zijn werkvergunning. Hij zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. "Hij heeft met Israël interlands gespeeld, maar hij heeft zich daarnaast op individueel vlak fit gehouden", zegt Slutskiy. "Hij moet nu in de groep verder fit worden. Daarbij moet hij de tijd krijgen om onze principes te leren kennen en onze voetbalfilosofie te begrijpen."

Voetbalprimeur / foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: