16 februari 2020 In de media

Vitesse verslaat Heerenveen in uiterst vermakelijk duel

Vitesse heeft goede zaken gedaan thuis tegen Heerenveen. In een uiterst vermakelijk duel wonnen de Arnhemmers met 4-2.
Vitesse startte met Eli Dasa in de basis. Dat ging ten koste van Julian Lelieveld. De thuisclub opende sterk en al snel opende Bryan Linssen op aangeven van Eli Dasa de score. Nummer twee viel kort daarop, een ongenadig hard schot van spits Tim Matavz. Vitesse wervelde door en Matus Bero was dichtbij de 3-0. Matavz kreeg de beste kans, maar faalde van dichtbij.

Opeens Heerenveen

Maar daarna nam Heerenveen opeens het initiatief en Kongolo kopte de 2-1 binnen. En meteen daarop sloeg Ejuke toe na een fraaie individuele actie. Vlak voor rust was Vitesse de weg volledig kwijt, Heerenveen dicteerde de wedstrijd en Vitesse mocht blij zijn dat het rust was.

VAR-momenten

Na rust waren de Friezen directt weer gevaarlijk, maar Remko Pasveer redde goed met zijn voet op een inzet van Ejuke. Maar Vitesse liet zich ook weer gelden. Linssen miste eerst een kans, maar even later scoorde hij wel op aangeven van Oussama Tannane. De VAR keek er lang naar, maar uiteindelijk werd het doelpunt toegekend: 3-2. En even later kreeg Vitesse door ingrijpen van de VAR een strafschop voor een overtreding op Nouha Dicko. Tannane schoot van elf meter raak. Door deze zege meldt Vitesse zich weer nadrukkelijk in de subtop en lijkt plaatsing voor de play-offs niet mis te kunnen gaan.