25 augustus 2019 In de media

Vitesse-trainer Slutskiy baalt van Doekhi en kunstgras

Trainer Leonid Slustkiy had een en ander te mopperen na het gelijkspel van zijn ploeg uit tegen Heracles.’Natuurlijk is dit kunstgras anders en lastig te controleren voor met name de verdedigers.
Het is een ander soort ondergrond. Het was de eerste keer voor ons dit seizoen. En Doekhi moet sterker optreden in die situatie en Obispo had hem betere rugdekking kunnen geven. Maar we hebben een heel jong centraal duo en we hebben de laatste drie wedstrijden maar één tegendoelpunt geïncasseerd.'

Schuldgevoel bij Doekhi

Danilo Doekhi baalde flink na de late gelijkmaker die Vitesse incasseerde uit tegen Heracles.De verdediger schatte een hoge bal op het kunstgras niet goed in en daarvoor profiteerde Dessers. 'Ik denk wel dat ik een licht duwtje kreeg en daardoor raakte ik uit balans. Maar de scheidsrechter fluit niet en dat leidt dan tot een doelpunt. Ik had het gevoel dat die goal afgekeurd zou worden, want ik zag het terug op de schermen. Maar hij keurde hem toch goed.'

'Uiteindelijk is dit heel zuur, maar we hadden het de tweede helft ook heel lastig. We moeten nog maar eens goed bekijken hoe dat kwam.'

Trainer Leonid Slutskiy was over het vertoonde spel vrij positief. 'Ik vond het kwalitatief een hele goede wedstrijd. Wij hadden problemen, omdat Tim Matavz na zijn blessure op kunstgras geen negentig minuten kan spelen. En Riechedly Bazoer had last van zijn hamstring. Heracles heeft een goed team, ondanks het vertrek van de gevaarlijke aanvallers Dalmau, Kuwas en Peterson.'

Verdiend gelijkspel

'Ik vond het uiteindelijk een verdiend resultaat. Na de 0-1 hebben we vooral defensief gespeeld en op de counter gegokt. Grot kreeg zo nog een ongelooflijke kans, het was cruciaal dat hij die miste.'