Vitesse in de media
Vitesse-supporters kunnen naar GelreDome, maar op 1,5 meter én niet zingen 24/06/2020

Voetbalsupporters mogen vanaf 1 september weer naar wedstrijden in voetbalstadions. Er gelden nog een aantal beperkende maatregelen. Zo moeten supporters anderhalve meter afstand van elkaar houden en spreekkoren of zingen mag nog niet. Dat heeft premier Mark Rutte vanavond bekendgemaakt.

"Ik heb vandaag positief nieuws te melden, maar die anderhalve meter blijft cruciaal. We krijgen meer ruimte door afstand te bewaren. In de stadions zijn mensen zijn weer welkom, maar wel op anderhalve meter", aldus Rutte tijdens de corona update op woensdagavond.

"Hoe dat gehandhaafd gaat worden? Dat is heel simpel", stelde Rutte. ,"Als we ons er niet aan houden, gaan de stadions weer dicht. Dus neem een toeter mee en fluister ‘hoera’ als jouw favoriete team scoort", zei Rutte met een luchtigheid.

Maar zijn boodschap was ook helder: "Ik snap dat het verschrikkelijk is, maar als je zingt en schreeuwt is de kans op besmetting gewoon heel groot. Dat hebben we gezien met de voetbalwedstrijd in Bergamo. (De CL-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia werd gezien als oorzaak van een massale uitbraak in de regio) Ook die wedstrijd was in de open lucht, maar met hard schreeuwen en zingen is de kans op besmetting toch heel groot.”

Op 1,5 meter van elkaar

Supporters kunnen dus per september weer naar het stadion, maar moeten 1,5 meter afstand houden. Naar schatting houdt dat in dat ongeveer een derde van de stadions gevuld kunnen worden. De vraag is hoe clubs dat gaan toepassen als er meer seizoenskaarthouders zijn dan er qua maximale capaciteit op 1,5 meter van elkaar het stadion binnen mogen.

Vitesse heeft voordeel van een laat op  gang komende seizoenkaartcampagne. Op woensdagavond stond de teller op 3335 stuks en dat houdt in dat alle huidige kaarthouders het stadion zouden kunnen bezoeken.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl