24 augustus 2019 In de media

Vitesse speelt gelijk in Almelo: 1-1

Vitesse heeft de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld vs Heracles Almelo. In het Erve Asito opende Bryan Linssen de score voor Vitesse, maar tien minuten voor tijd trok Cyriel Dessers de stand gelijk voor de thuisploeg.
Vitesse verscheen met één wijziging aan de start in Almelo. Matus Bero bleek nog niet voldoende hersteld van een hoofdblessure, waardoor Navarone Foor aan de aftrap verscheen. Voor Remko Pasveer, Oussama Tannane en Bryan Linssen betekende de wedstrijd in Almelo een terugkeer op bekend terrein.

Heracles Almelo zorgde via Cyriel Dessers voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Daarna was het vooral Vitesse dat aandrong. In de vierde minuut dacht het uitvak zelfs in juichen uit te kunnen barsten, maar het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Jeroen Manschot. Jay-Roy Grot (schot voorlangs) en Linssen (kopbal in de handen van doelman Janis Blaswich) waren ook dreigend.

De mooiste aanval van de eerste helft werd ternauwernood gestopt door de Blaswich. Max Clark speelde Linssen in, die vervolgens met een steekpass Foor bediende. De middenvelder legde keurig af op Matavz, maar de spits zag zijn schot gestopt worden. Verder redde Vitesse-doelman Pasveer bekwaam op een schot van Lennart Czyborra.

Na de rust opende de thuisploeg sterk. Mauro Junior leek zelfs de openingstreffer te maken. Heracles Almelo-rechtsback Navajo Bakboord gunde Junior een niet te missen kans, maar de Almelose-spelmaker miste voor open doel toch. Vitesse antwoorde direct met een schot van Tannane en een kopbal van Linssen, maar beide pogingen leverden geen doelpunt op.

In de 66ste minuut kwam de 0-1 dan toch op het scorebord. Een voorzet van Clark werd op waarde geschat door Linssen. De aanvoerder timede perfect en knalde met zijn rechter de openingstreffer tegen de touwen.

Vijf minuten na de 0-1 had Grot het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar zijn schot werd geblokt door doelman Blaswich. De thuisploeg ging voor een slotoffensief en dat werd beloond. Dessers schoot na 80 minuten raak. Beide ploegen probeerden daarna nog voor de overwinning te gaan, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week speelt Vitesse weer een thuiswedstrijd. Zondag 1 september wordt gespeeld vs AZ (aanvang 16.45 uur). Kaarten koop je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.