23 december 2018 In de media

Vitesse sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel

Vitesse heeft vanmiddag gespeeld tegen De Graafschap. Net als twee seizoenen geleden eindigde de wedstrijd in een 2-2 stand. De doelpunten aan Vitesse-zijde kwamen op naam van Martin Ødegaard en Matus Bero. Namens De Graafschap scoorden Frank Olijve en Furdjel Narsingh.
Al na acht minuten had Vitesse de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De bal kwam in de rechterkant van het strafschopgebied bij de mee opgekomen Kara, maar zijn schot strandde op De Graafschap-doelman Agil Etemadi. In de twaalfde minuut schoot de thuisploeg wel met scherp. Olijve werd geen strobreed in de weg gelegd en haalde van afstand uit: 1-0.

Beide ploegen kregen in de eerste helft diverse mogelijkheden. Namens Vitesse kopte Rasmus Thelander vanuit een vrije trap van Alexander Buttner op de paal, schoof gelegenheidsspits Bryan Linssen voorlangs en schoot Ødegaard vanuit de tweede lijn hard over. De Graafschap was gevaarlijk via Jordy Tutuarima, die maar net voorlangs schoot, en een schot van Narsingh dat gekeerd werd door Vitesse-goalie Eduardo.

Twee minuten voor rust was het dan toch raak voor de Arnhemmers. Odegaard haalde op de rand van het zestienmetergebied verwoestend uit: 1-1.

In de 58ste minuut keek Vitesse weer tegen een achterstand aan. Narsingh ging na een steekpass alleen op Eduardo af en rondde bekwaam af: 2-1. Nog geen tien minuten later trok Vitesse de stand weer gelijk. Bero dribbelde in de 65ste minuut vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en schoot fraai raak in de lange hoek: 2-2. In een spannende slotfase kregen beide ploegen mogelijkheden, maar wisten ze geen van beide hun kansen te verzilveren. Zo bleef het 2-2 op De Vijverberg.

Na deze zeventiende speelronde is de winterstop aangebroken. Vitesse bezet de vijfde plek. Op woensdag 3 januari hervat de selectie van hoofdtrainer Leonid Slutskiy het seizoen. Er volgt dan een trainingskamp van negen dagen in Portugal.