22 december 2019 In de media

Vitesse sluit 2019 af met eenvoudige thuiszege op zwak VVV

Vitesse had in het GelreDome geen kind aan VVV. Het werd 3-0 door doelpunten van Bazoer, Matavz en Linssen. Daardoor sloot Joseph Oosting zijn interim-periode af met een winstpartij.
De beginfase was afwachtend en saai. De ban werd na 27 minuten gebroken. Een mooie aanval werd op fraaie wijze afgerond met een pegel van Riechedly Bazoer.

Meteen daarna sloeg Tim Matavz toe voor nummer twee. Het zwakke VVV bakte er niks van, Vitesse hoefde de eerste helft niet eens voluit te gaan om te domineren. Bazoer was met een uithaal nog dichtbij nummer drie.

Laatste wedstrijd Oosting
Na rust was het aanvankelijk weer gezapig. In zijn laatste wedstrijd als interim-trainer bleef Joseph Oosting fanatiek coachen.
Matavz had bijna succes met een kopbal. Daarna drong VVV zowaar even aan, maar Remko Pasveer was paraat toen Wright op hem afkwam. Bryan Linssen zorgde met een kopbal voor de 3-0, waarbij hij heel hoog sprong. Het elfde doelpunt van de aanvoerder, die daarmee tweede staat op de topscorerslijst van de eredivisie.

In de slotfase gebeurde er weinig meer. Max Clark had nog een aardige poging, maar die werd door Kirschbaum over de lat getikt.