17 december 2019 In de media

Vitesse ronde verder in TOTO KNVB Beker

Vitesse heeft de achtste finale bereikt van de TOTO KNVB Beker. De Arnhemmers versloegen in GelreDome derdedivisionist ODIN ’59: 4-0. Voor Vitesse scoorden Thomas Buitink, Oussama Darfalou, Patrick Vroegh en Tomáš Hájek
Bij Vitesse waren er basisplaatsen voor Kostas Lamprou, Hájek, Buitink en Darfalou. Ook Riechedly Bazoer en Matúš Bero verschenen aan de aftrap. Zij keerden terug van een schorsing. Met een invalbeurt maakte Özgür Aktas nog zijn officiële debuut voor Vitesse.

Na acht minuten kwam Vitesse voor het eerst dicht bij de openingstreffer. Buitink werd gelanceerd door Linssen en gaf de bal in één keer voor op Darfalou, maar de Algerijn kwam een teenlengte tekort om binnen te tikken. Niet veel later kreeg Darfalou de volgende kans, nu mikte hij op de paal na een slimme pass van Bero. Na 24 minuten was het voor het eerst raak in GelreDome: Bero vond Buitink en de spits wipte de bal koel over ODIN ’59-doelman Joost Meendering: 1-0.

Vervolgens was het duel binnen zes minuten gespeeld. Darfalou maakte de 2-0 met een kopbal, nadat Hájek even daarvoor nog had gemist met het hoofd. Na precies een halfuur besliste Patrick Vroegh de wedstrijd met zijn eerste officiële goal voor Vitesse. De middenvelder tikte simpel binnen na een knappe actie van Julian Lelieveld. Vlak voor rust scoorde ook Hájek zijn eerste officiële goal voor Vitesse. De verdediger knikte binnen uit een corner van Bazoer: 4-0.

Bryan Linssen bleef in de rust achter in de kleedkamer. De aanvoerder werd vervangen door Jay-Roy Grot. Vitesse ging op zoek naar meer doelpunten en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Buitink, Bero en Darfalou wisten het net echter niet te vinden. In de resterende minuten van de tweede helft waren de kansen aan beide kanten zeer schaars, waardoor Vitesse zich uiteindelijk makkelijk plaatste voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande zaterdag wordt er in De Eretribune op FOX Sports geloot voor de achtste finale.

Op zondag 22 december (16.45 uur) speelt Vitesse in de Eredivisie thuis vs VVV-Venlo. Kaarten voor het laatste duel van 2019 bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.