Vitesse in de media
Vitesse overweegt livestream voor 1e training 27/06/2020

De eerste Vitesse-training voor het nieuwe seizoen 2020 -2021 staat komende woensdag gepland.

Trainer Thomas Letsch en zijn selectie trappen woensdag het seizoen af zonder publiek langs het veld en op de tribunes. De hekken op Papendal blijven helaas gesloten.

Algemeen directeur Pascal van Wijk legt uit waarom. "Waar de eerste training normaal een evenement was waar zo’n 2000 supporters naar toe kwamen, kan dat dit jaar helaas niet. Ondanks de versoepelingen (van de coronaregels; red.) kunnen we voorlopig nog geen risico’s nemen om grote groepen te ontvangen."

Vitesse denkt echter wel aan haar supporters en onderzoekt de mogelijkheden. "We kijken naar alternatieven, zoals het beschikbaar stellen van een livestream', vertelt Van Wijk tegen Omroep Gelderland.

De laatste jaren kwamen duizenden fans op de aftrappende training van het nieuwe seizoen af. Dat is nu niet mogelijk omdat zoveel supporters, met in acht neming van de wettelijke afstand van 1,5 meter ten onzichte van elkaar, niet binnen de Papendal-accomodatie passen.

Ook het logistiek organiseren en op natuurlijke wijze beperken van een dergelijk grote auto toestroom en mensenmassa, is simpelweg niet mogelijk. Dan moeten ook supporters op een bepaald moment worden geweigerd en dat wil Vitesse niet.

Vitesse-trainer Thomas Letsch en zijn selectie hebben een lange aanlooptijd naar de competitie. De eredivisie begint pas op 12-13 september. Voor zover ons bekend, is Vitesse de eerste eredivisieclub die de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020 - 2021 start.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl