12 augustus 2020 In de media

Vitesse op 1,5 meter op de foto: ‘Signaal naar buiten’

Een teamfoto maken. Dat gebeurt natuurlijk elk jaar bij de betaald voetbalclubs. Maar dit jaar is daar een belangrijke vraag: doen we de foto met anderhalve meter afstand of niet Vitesse zegt ja. De Arnhemmers gingen daarom vandaag op een unieke kiek.
Met precisie wordt de 1,5 meter afgemeten bij Vitesse vandaag. Natuurlijk vanwege de coronaregels. Toch oogt het een beetje raar. De spelers worden meerdere keren in de week getest, staan wel met elkaar op het veld en gaan zelfs duels aan met andere spelers. Dus is die anderhalvemeterfoto niet een beetje onzin?

"Ja, het is wel gek. Maar regels zijn regels, daar houden we ons aan", zegt de jongeling Million Manhoef. Ook de jonge Daan Huisman sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat dit nu maar even normaal is."

Trainer Thomas Letsch vindt het minder vreemd. "Ik denk dat het belangrijk is dat wij alles doen om ervoor te zorgen dat niemand het virus krijgt en dat het ook een goede boodschap naar buiten is om te laten zien dat we er rekening mee houden."

Omroep Gelderland – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: