29 september 2019 In de media

Vitesse in ondertal langs hekkensluiter RKC

Vitesse heeft op bezoek bij RKC Waalwijk geen steken laten vallen. Het werd 2-1 voor de Arnhemmers, die bijna een helft met een man minder speelden.
Het mocht een klein wonder heten dat Vitesse voor rust maar één keer het net wist te vinden. RKC bakte er helemaal niets van en leek al in de eerste minuut op achterstand te komen. De treffer van Bryan Linssen werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Dicko trefzeker
Uitstel van executie, want basisdebutant Nouha Dicko maakte na ruim een kwartier de eerste Arnhemse goal. Na een pass van Matus Bero passeerde de huurling van Hull City doelman Etienne Vaessen. Dicko trof kort daarvoor nog de lat.

RKC kwam nauwelijks in de buurt van Vitesse-keeper Remko Pasveer, die alleen even in actie moest komen bij een kopbal van Stijn Spierings. In de tweede helft kreeg RKC al snel hulp van scheidsrechter Bas Nijhuis, die Julian Lelieveld na bestudering van beelden met rood van het veld stuurde na vasthouden van Stanley Elbers.

Clint Leemans benutte de toegekende strafschop, waardoor de hekkensluiter hoop kreeg op een punt en misschien wel meer. Een kwartier voor tijd sloeg Vitesse echter weer toe.

Opnieuw penalty
Nijhuis legde de bal na een overtreding van Lars Nieuwpoort op Oussama Tannane aanvankelijk buiten de zestien, maar na inmenging van de VAR ging deze alsnog op de stip. Tannane schoot vervolgens raak.

Vitesse bleef in de slotfase vrij gemakkelijk overeind en staat voorlopig op de derde plek in de eredivisie. RKC beleeft met één punt uit acht duels de slechtste seizoenstart in de clubhistorie.