3 april 2019 In de media

Vitesse-goudhaantje Buitink: ‘Nu tegen PSV laten zien’

Thomas Buitink vierde zijn tweede basisplaats bij Vitesse met weer een goal. De achttienjarige spits wil dat zijn ploeg het juk van de wisselvalligheid van zich af gaat schudden.
De enorme wisselvalligheid van Vitesse stelt ook Buitink voor raadsels. 'Het was vandaag zoals vaker; we spelen meestal één helft per wedstrijd. Vaak zijn we één helft top en één helft minder. Soms begrijp je het niet, dat je zo'n eerste helft kan spelen en na tien minuutjes rusten in de tweede helft zo speelt', vertelde de spits tegen FOX Sports na het 2-2 gelijkspel tegen AZ.

'Het is top hoe we het in de tweede helft hebben gedaan. We waren er heel erg op gebrand om het na de achterstand alsnog om te buigen', zei Buitink, die afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag zijn eerste basisplaats opluisterde met een hattrick. 'We moeten constanter worden. Hopelijk kunnen we het tegen PSV laten zien.'

De spits leverde zijn bijdrage aan de geslaagde inhaalrace. In de 77ste minuut maakte hij de 2-2. Hij staat daarmee op vijf goals.

Buitink aast stiekem op de status van clubtopscorer. Bryan Linssen heeft in Arnhem met negen Eredivisie-goals die titel nu in handen. 'Ik dart vaak met hem en dan zeg ik: "Ik kom wel in je buurt.". Ik zei net nog tegen hem: "Je moet oppassen."