Vitesse in de media
Vitesse garandeert 5500, maar mikt op 7500 zitplaatsen 26/06/2020

Bij Vitesse zijn ze aan het passen en meten om zoveel mogelijk supporters in GelreDome te passen. De coronamaatregelen vergen creativiteit en een hoop organisatietalent bij de start van de competitie. In september moeten er zoveel mogelijk supporters op de tribune zitten.

Vitesse rekent met de huidige corona voorschriten van anderhalve meter afstand houden, op een bezetting van minimaal 5500 toeschouwers op de tribunes van stadion GelreDome.

Met enige creativiteit kan dat oplopen tot 7500 bezoekers, als de zwarte doeken welke zijn gebruikt om de stadion capaciteit te verkleinen, worden verwijderd.

Ben het toekennen van de stadionplekken begint de Arnhemse eredivisionist bij de jaarkaarthouders: "Seizoenkaarthouders gaan voor’’, stelt Pascal van Wijk glashelder in de Gelderlander 

"Maar juich niet te vroeg, aldus Van Wijk. "Het is niet zo dat clubs hun stadion voor een derde met toeschouwers mogen vullen. Het gaat om de anderhalve meter. Vitesse komt dan uit op een bezettingsgraad van 22 procent. Extra voorzieningen moeten nog wel worden geregeld.’’

De coronamaatregelen zorgen voor veel vragen. Wat als er meer seizoenkaarten verkocht worden als er plekken zijn? Hoe gaat het met afstand houden op de promenade's en bij de horeca? Hoe zit het met sanitairgebruik? Enz. enz. Allemaal zaken die nog opgelost moeten en zullen worden.

Pascal van Wijk: "En dan mogen fans niet zingen en juichen. Dat is juist supporterscultuur. De beleving in het stadion. Daardoor zeggen ook sommige supporters af. Dat is echt een punt van aandacht. We genereren daarbij inkomsten, maar zijn ook bakken met geld kwijt om alles goed te organiseren.’’

Vitesse wil de voorbereidingperiode gebruiken om de nieuwe corona uitgangspunten te testen. "Daar zijn oefenduels ideaal voor’’, geeft  Van Wijk.aan. Of dat dan al met toeschouwers gaat gebeuren, is nog onduidelijk.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl