8 december 2019 In de media

Vitesse en Feyenoord scoren niet

Vitesse en Feyenoord hebben in de zestiende speelronde van de Eredivisie met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee hebben de Arnhemmers de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij doorbroken.
Beide ploegen kregen genoeg kansen, waaronder Tim Matavz. De spits van Vitesse miste een strafschop.

Joseph Oosting koos in zijn eerste wedstrijd als interim-trainer voor Nouha Dicko aan de rechterkant van de aanval. Navarone Foor schoof daardoor op naar het middenveld, wat ten koste ging van Keisuke Honda. De Japanner moest plaatsnemen op de reservebank.

Het duel in GelreDome kende een doldwaze openingsfase. Na zo’n tien minuten beging Nick Marsman een overtreding door Riechedly Bazoer in zijn rug te duwen. Scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen, maar na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Matavz miste vanaf elf meter, maar ook nu speelde de arbitrage weer een belangrijke rol: volgens Van Boekel liep Marsman te vroeg in en moest de strafschop over, maar de VAR zag dit anders waardoor de brilstand op het bord bleef.

Zo zaten de 16.455 toeschouwers in Arnhem direct op het puntje van hun stoel. Niet veel later kreeg Vitesse de volgende grote mogelijkheid. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Bazoer en hij mikte op de bovenkant van de lat.

De bezoekers stelden er een aantal kansen tegenover. Zo schoot Steven Berghuis van dichtbij naast en bediende de Feyenoord-aanvoerder Nicolai Jørgensen, maar de Deen was te onrustig in de afwerking. Jens Toornstra kwam namens de Rotterdammers het dichtst bij de openingstreffer. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Ook Vitesse liet zich zien. Een schot van Foor belandde in de handen van Marsman.

Vitesse begon sterk na de onderbreking. Dicko kwam in de vijf meter net niet tot een schot nadat hij uitgleed en Foor zag zijn poging net langs het doel van Marsman gaan. Ook Linssen werd gevaarlijk. Uit een voorzet van Lelieveld kopte hij maar net over. Toch kreeg Feyenoord de twee grootste kansen in de openingsfase van de tweede helft: Berghuis schoot rakelings naast en Remko Pasveer keerde een inzet van Sinisterra.

De Rotterdammers werden naarmate de tweede helft vorderde steeds sterker. Zo kopte Eric Botteghin keihard op het doel uit een corner van Berghuis, maar voorkwam Pasveer een achterstand voor Vitesse. Niet veel later schoot Orkun Kökcü op de onderkant van de lat. Luis Sinisterra werkte vervolgens de rebound binnen, maar de Colombiaan stond buitenspel. Vitesse creëerde weinig en om aanvallend wat te forceren kwamen Jay-Roy Grot en Honda binnen de lijnen voor Dicko en Foor. De Arnhemmers kregen dan ook de grootste kans van de slotfase, maar Linssen schoot voorlangs na goed werk van Matavz. Aan de andere kant lukte het Jørgensen ook niet om te scoren, waardoor het bij 0-0 bleef in GelreDome.

Volgende week zaterdag 14 december speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen FC Twente. Het duel in de Grolsch Veste begint om 20.45 uur. Op 17 december speelt Vitesse weer in GelreDome. Dan komt ODIN’59 op bezoek in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Tickets voor FC Twente-uit en ODIN’59-thuis bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: